Prøv Procycling Pluss idag

MØRBANKTET: Toms Skujins takket for alle hilsninger og bekreftet at kragebeinet hadde røket etter den voldsomme velten på etappe to av Tour of California. Foto via Toms Skujins Twitter-profil

Nær svimeslått rytter satte seg tilbake på sykkelen og fortsatte ellevill ferd

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.05.17 06:37

Del på    

Skapte flere farlige situasjoner.

(procycling.no): Toms Skujins var fast bestemt på å ta en etappeseier – for tredje år på rad – da han som eneste gjenværende rytter fra bruddet, bet seg fast i selskap med Rafal Majka (Bora-Hansgrohe), George Bennett (LottoNL-Jumbo), Ian Boswell (Team Sky) og Lachlan Morton (Dimension Data).

Kvartetten angrep oppover blytunge Mount Hamilton, tok igjen Skujins og tok fatt på den skumle utforkjøringen ned fra fjellet.

I en krapp høyresving krasjet den latviske Cannondale-Drapac-rytteren i en av de foregående utgavene av Tour of California.

Fant ikke balansepunktet etter kraftig smell

Denne gangen klarte han akkurat den svingen, men opplevde at forhjulet forsvant under seg og tok asfalten med stor kraft litt lengre ned i bakken.

En synlig omtåket Skujins forsøkte etter beste evne å stable seg på beina igjen, men slet med balansen. Han hadde store vansker bare med å plukke opp sykkelcomputeren, mens stadig nye forfølgere passerte ham i stor hastighet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I BAKKEN PÅ NYTT: Det var ikke enkelt for Toms Skujins å finne balansepunktet etter den kraftige velten. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Da han endelig fikk tak i sykkelcomputeren, og skulle gå tilbake til sin egen sykkel var to-tre ryttere nære ved å kjøre ham rett ned. Heldigvis klarte de å manøvrere seg unna.

Dramatikken var imidlertid ikke over. En mekaniker lot nemlig en blodig latvier med opprevet trøye få sette seg på sykkelen og sykle videre. Forsøket gikk dårlig. Det bar rett ut i rennesteinen, men etter hvert fikk han et slags momentum på sykkelen igjen.

Bekymrede TV-seere reagerte

Imens haglet meldingene via Twitter, og flere var kritiske til at lagsjef Jonathan Vaughters ikke tok rytteren ut av rittet:

– Alle sammen: Jeg setter pris på meldingene om Tom. Jeg er ikke i en lagbil, og mobildekningen er begrenset, skrev Vaughters først.

Litt senere la han til:

– Beskjeden har endelig kommet fram til sportsdirektøren. Tusen takk. Jeg er på parkeringsplassen der lagbussene står parkert. Ingen TV. Ingen mobildekning der rittet foregikk, skrev han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– JEG HAR DET BRA: Toms Skujins la ut dette bildet fra sykehuset og bekreftet at kragebeinet var brekt tvers av. FOTO: Toms Skujins Twitter-profil

Da hadde også TV-bildene av at Skujins sto av sykkelen og forlot årets Tour of California nådd seerne.

En sjekk på sykehuset avslørte at kragebeinet hadde brekt tvers av, og i tillegg hadde han pådratt seg hjernerystelse.

– Jeg vil aldri anbefale å by opp til slåsskamp mot underlaget (asfalten), for du kommer alltid til å tape, skrev Skujins spøkefullt fra sykehuset noen timer senere.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse