Prøv Procycling Pluss idag

HATTRICK: Sam Bennett kompletterte sitt hattrick i Tour of Turkey, da han tok sin tredje etappeseier på rad. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Ny maktdemonstrasjon av Bora-hansgrohe

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.10.17 16:33

Del på    

Bennett utilnærmelig i Tour of Turkey – sikret hattrick.

(procycling.no): En bakke innenfor de siste ti kilometerne skapte problemer for spurterne, i avslutningen på den 128,6 kilometer lange, tredje etappen av Tour of Turkey.

Sammenlagtleder og vinner av de to første etappene, Sam Bennett (Bora-hansgrohe), plasserte seg godt foran i hovedfeltet, i håp om å karre seg over stigningen. Angrepene kom tidlig i bakken, med Darwin Atapuma (UAE Team Emirates) blant de som forsøkte seg, men ingen klarte å slite seg avgårde.

Mot toppen av bakken prøvde kommende EF Education First-Drapac-rytter, stortalentet Daniel Martinez (Willier Triestina – Selle Italia) seg, men heller ikke han lyktes. Ifølge med hans akselerasjon kom også problemene for Sam Bennett, som seilte akterut, men iren maktet akkurat, som en av de siste i feltet, å komme seg med feltet over bakketoppen.

Ustoppelig

Inn mot målbyen Marmaris fikk han god hjelp av fire lagkamerater fra Bora-hansgrohe, og inn på oppløpet var han plassert i perfekt posisjon. Manuel Belletti (Wilier Triestina – Selle Italia) prøvde seg på en langspurt, men Bennett parerte mesterlig og bare seilte i fra på de siste meterne. Med god avstand tilbake til Edward Theuns (Trek-Segafredo), kunne han juble for sin tredje etappeseier på rad.

26-åringen leder nå rittet med 14 sekunder, foran Theuns, med Simone Consonni (UAE Team Emirates) på tredje, 26 sekunder bak. I morgen venter imidlertid en langt tøffere etappe, med toppfinish, hvor det er ventet at Bennett mister ledelsen.

Vegard Stake Laengen deltar også i rittet. Han veltet på rittets første etappe og kom i dag i mål som nummer 95, syv minutter og 32 sekunder bak vinneren.

Bruddet under kontroll

Umiddelbart etter at dagens etappe var vinket igang gikk Greg Daniel (Trek-Segafredo) og Ferit Can Samli (Tyrkia) løs, og fikk senere besøk av Thomas Deruette (WB Veranclassic).

På den korte etappen fikk trioen aldri noen stor ledelse. På det meste hadde de fem minutter, da det gjenstod 50 kilometer, men Bora-hansgrohe kontrollerte i feltet og hadde godt kontroll på utbryterne.

I det avstanden falt inn mot avslutningen valgte Greg Daniel å angripe sine bruddkamerater og dro enkelt ifra. Men avstanden var da under minuttet og feltet hadde ingen problemer med å taue inn 22-åringen. Da feltet gikk inn i den siste klatringen, ble amerikaneren slukt av hovedfeltet.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse