LAGSKIFTE: Allerede i starten av september ble det klart at Matti Breschel ikke får fornyet kontrakten sin i Astana. FOTO: ©Tim De Waele

Breschel kan returnere til Cannondale

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 7.10.17 12:36

Del på    

Siste overgangsnytt rundt laget til Jonathan Vaughters her.

Sykkelnettstedet cyclingpro.net skriver at Matti Breschel kan returnere til laget han syklet for i 2016. Dansken har hatt en trøblete sesong, og har kun to plasseringer blant de ti beste i 2017. Breschel har til tross for de manglende resultatene, vært langt fremme i flere éndagsritt denne sesongen, med en 23. plass fra Milano-Sanremo og 32. plass fra Flandern rundt som eksempler.

For Cannondale/EF Education First, er det klart at de mister både Alberto Bettiol (BMC) og Dylan van Baarle (Sky) til neste sesong. Dermed kan dansken komme inn med nyttig rutine i klassikermannskapet, som er sentrert rundt Sep Vanmarcke.

En annen ringrev som linkes til laget er Daniel Moreno. Med sine 36 år er han ytterligere tre år eldre enn Breschel, men viste senest i Vuelta a España, hvor han ble nummer 18 sammenlagt, at han fremdeles klatrer meget bra. Det er Gazzetta dello Sport som melder at den tidligere løytnanten til Joaquim Rodríguez kommer til å skifte ut Movistar med EF Education First.

Kolombiansk stortalent også på vei inn

Alt tyder på at Daniel Felipe Martínez sykler for EF Education First, laget som i dag heter Cannondale-Drapac, neste sesong.

Det bekrefter han selv i et intervju med Ciclismo Internacional.

– Jeg vil takke Wilier for disse to årene. Nå ønsker jeg å avslutte sesongen min her, og deretter vil jeg gå til Cannondale, sier han til nettstedet.

– Det gjør meg stolt å vite at jeg vil sykle sammen med (Rigoberto) Urán, én av de beste i verden, fortsetter han.

Martinez har siden overgangen fra juniorklassen, kjørt samtlige tre år som senior på prokontinentalnivå. Først i Team Colombia, før han de siste to årene har syklet for det italienske Wilier-laget.

21-åringen har gjort seg kjent som en god klatrer, og har også deltatt i de to siste utgavene av Giro d’Italia. Der har det ikke blitt de store resultatene, men denne høstsesongen har han virkelig vist god form, med niendeplass i Tre Valli Varesine og syvendeplass i Milano-Torino tidligere i uken.

Foreløpig er en signering av Martínez ikke offentliggjort, men virker til å være nært forestående. En annen kolombianer, Julian Cardona, ble også rapportert som klar for laget fra hjemlandet tidligere denne uken.

Tagget med: , ,

Les også disse