Prøv Procycling Pluss idag

TOUR-DEBUTANT: Vegard Stake Laengen har kommet seg (nesten) helskinnet gjennom den første uken av sin første Tour de France. Foto: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

VELTET: Vegard Stake Laengen var blant dem som gikk i bakken i finalen i Tyrkia rundt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Stake Laengen veltet i finalen i Tyrkia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.10.17 16:10

Del på    

Dramatisk innspurt på første etappe av WorldTour-rittet.

(procycling.no): Den første etappen av Presidential Cycling Tour of Turkey endte i en massespurt, og det ble en blodig affære.

Med omtrent halvannen kilometer igjen går det en stor velt i feltet. Det er vanskelig å dømme utfra TV-bildene, men det kan se ut som en Gazprom-rytter må svinge unna og drar ned en CCC-rytter og danske Jesper Hansen (Astana). Sistnevnte slår kollbøtte på midtrabatten som heldigvis er dekket av gress.

Vegard Stake Laengen satt også i veikanten i velten som sendte ned en rekke ryttere.

På bildet under kan dere se Astanas danske ligge på gresset, mens det er Stake Laengen som er UAE-rytteren som sitter på kanten.

 

De fremste i feltet unngikk velten, og det var omtrent 20-25 ryttere som da skulle spurte om seieren. Trek-Segafredo, Bora-hansgrohe og Astana forsøkte alle å bringe frem spurterne sine med sine respektive opptrekkstog, men tyske Bora lyktes best.

Sam Bennett dro i gang spurten og meterne han fikk da han akselererte ble avgjørende. Dermed tok Bora-rytteren sin andre WorldTour-seier i år, etter at han også vant en etappe i Paris-Nice. Iren ble utfordret av Marco Benfatto fra Androni-laget, men han nådde ikke helt opp.

Edward Theuns (Trek-Segafredo) ble nummer tre.

Resultater under bildet.

SEIRET: Sam Bennett trakk det lengste strået på åpningsetappen i Tyrkia rundt. Foto: © Tim De Waele

Tagget med: , , ,

Les også disse