PÅ GODT OG ONDT: Sindre Lunke mener Sunweb er en bra plass å starte dersom man trenger systematisering og struktur. Men han opplevde det også til tider krevende innenfor lagets rekker i 2016 og 2017-sesongen. FOTO: ASO

Lunke følger Barguil til Fortuneo-Oscaro

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 8.09.17 17:58

Del på    

Ønsket nordmannen med seg videre.

(procycling.no): Sindre Skjøstad Lunke fortsetter proffkarrieren i det fransk prokontinentallaget Fortuneo-Oscaro neste sesong, det bekrefter hans agent, Jean Erik Gaundal, til procycling.no. Avtalen ble signert torsdag kveld.

Warren Barguil, nåværende lagkamerat i Team Sunweb, har vært svært viktig i prosessen, ettersom franskmannen hadde et ønske om å ha med Lunke til laget. Dermed blir nordmannen en viktig del av apparatet rundt Barguil kommende sesong, noe som også gjør deltakelse i Tour de France veldig sannsynlig. Barguil vant to etapper, samt klatretrøyen, i årets Tour de France. 

– Han er hentet dit for å være en av de som er tettest på Barguil. Nå har han ikke fått noe detaljert rittprogram ennå, men det er klart Tour de France er jo den store gulroten neste sesong. Går det som vi planlegger så blir det Tour de France i 2018, forteller Gaundal.

Hjalp Dumoulin til Giro-seier

Trønderen tok steget ut i proffrekkene fra Team Joker foran 2016-sesongen og signerte med laget som da het Giant-Alpecin. Tidligere denne sesongen var han en del av laget som hjalp Tom Dumoulin til sammenlagtseier i Giro d’Italia, for laget som nå heter Team Sunweb.

Det ble imidlertid tidlig klart at Lunkes fremtid i det tyske laget var usikker, og procycling.no erfarer at det har vært kontakt med World Tour-lagene Katusha-Alpecin, Dimension Data og UAE Team Emirates, men at situasjonen var vanskelig grunnet usikkerheten rundt Cannondale-Drapac.

En kontrakt med August Jensen og Sondre Holst Engers nye lag, Israel Cycling Academy, skal også ha vært nær, men laget valgte heller å satse på andre ryttertyper.

24-åringen har signert en ettårsavtale med laget. Et usikkerhetsmoment skal være språket, så Lunke sendes på språkkurs, og så ønsker begge parter å få avklart tidlig neste sesong om det blir en mer langsiktig kontrakt.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse