MOT NEDLEGGELSE: Cannondale-Drapac går en usikker fremtid i møte. Her fra lagpresentasjonen før Vuelta a España. Foto: Tim De Waele

Cannondale-Drapac med usikker fremtid

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 26.08.17 22:48

Del på    

Flere ryttere har kontaktet andre lag etter at amerikanerne mistet en viktig partner for 2018-sesongen.

(procycling.no): Det amerikanske WorldTour-laget Cannondale-Drapac går en usikker fremtid i møte, etter at en forventet sponsor for 2018-sesongen har trukket seg. Nå er det usikkert om laget fortsetter neste sesong.

Kort tid etter at nederlandske De Telegraf rapporterte at flere Cannondale-ryttere, med kontrakter for 2018, hadde kontaktet andre lag kom pressemeldingen fra Slipstream Sports, som driver laget.

«Lørdag morgen varslet Slipstream Sports alle ryttere og personale om usikkerheten rundt organisasjonens fremtid. I går mottok ledelsen urovekkende nyheter om en ny partner, som vi forventet skulle bli med oss i 2018. Uten støtten fra denne partneren kan vi ikke garantere for vår økonomiske sikkerhet, og således ikke garantere WorldTour lisens for 2017» står det i pressemeldingen.

Til VeloNews forteller lagets sjef, Jonathan Vaughters, at laget trenger 16 millioner dollar for å kunne ha et godt lag, og at de for øyeblikket mangler syv millioner.

«Vi har fremdeles håp om at situasjonen vil løse seg selv i de kommende dagene, og at laget finner ny økonomisk backing. Men uten noen garanti følte vi oss forpliktet overfor individene som utgjør vårt lag om å gi beskjed om situasjonen, og gi dem tid til å finne den beste løsningen.»

Tar i mot hjelp fra fansen

Vaughters forteller at de har noen ledetråder på potensielle sponsorer, men postet en Twitter-melding om at de tar i mot alle tips og postet en epostadresse tipsene kan sendes til.

(artikkelen fortsetter under)

En rekke folk foreslo også at laget burde prøve «crowdfunding», som altså går ut på at folk kan donere penger til laget. Ettersom dette forslaget dukket opp igjen og igjen har nå laget initiert en kampanje, for å crowdfunde laget. På hjemmesiden til Slipstream Sports kan du nå registrere din interesse for å hjelpe laget, ved å donere et minimumsbeløp på 100 dollar.

Rolland overrasket

Lagets franske klatrer, Pierre Rolland – som vant en etappe i Giro d’Italia tidligere i år, postet søndag morgen en oppdatering på sin Facebook-konto, hvor han ytret sin overraskelse over beskjeden.

– Som dere så lørdags kveld så er Cannondales ryttere og støtteapparat fristilt fra kontraktene sine. Faktisk så fikk jeg disse nyhetene i går ettermiddag. Med tanke på at jeg er under kontrakt ut 2018 så kan dere forestille hvor overrasket jeg ble, skriver han.

Han skriver videre at han ikke kunne forestille seg å se seg omkring etter et annet lag inntil i går, til tross for å ha blitt kontaktet av flere lag tidligere.

– Jeg måtte avslå disse forslagene, siden jeg var under kontrakt ut 2018. Nå må jeg starte (opp samtaler) med disse lagene igjen, hvor de fleste har signert ryttere som ligner meg.

30-åringen er åpenbart misfornøyd med situasjonen, men sender likevel sine tanker til hele Cannondale-Drapac og skriver at han håper på lykkelig slutt. Avslutningsvis uttrykker han tillit til Jonathan Vaughets «som jeg vet alltid gir sitt maksimale.»

Har fristilt rytterne fra kontrakten

«Alle Slipstream Sports-ansatte har blitt fristilt fra enhver kontrakts-bundet forpliktelse for 2018. Alle 2018-kontrakter vil bli hedret om fremtiden vår sikres.»

Den omtalte partneren som har trukket seg skal ikke være et av selskapene som allerede sponser WorldTour-laget.

«Vi vil være tydelige. Alle våre sponsorer og partnere (Cannondale, Drapac, Oath, POC) er fortsatt forpliktet til å støtte laget vårt i 2018. Disse sponsorene har oppfylt sine løfter, men uten ytterligere finansiell støtte, går ikke regnestykket opp.»

Så sent som i juli ytret lagsjef Jonathan Vaughters usikkerhet rundt lagets fremtid, men ting så ut til å ordne seg. 21. juli offentliggjorde laget at medieselskapet Oath hadde kommet inn som en ny sponsor. Noen uker senere kom offentliggjøringen av kontraktene til flere nøkkelryttere.

For snaue to uker siden signerte Rigoberto Uran, årets andremann i Tour de France, en treårsavtale med laget. Ifølge journalist Richard Moore har colombianeren innledet samtaler med Trek-Segafredo og Astana, nå som Cannondale sin fremtid er usikker.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse