BYTTER LAG: Mikel Landa kjører for Bahrain-Merida neste år. Foto: Tim de Waele/Getty Images)

Landa klar for Bahrain-Merida

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.08.19 12:43

Del på    

Overgangen bekreftet av laget.

(procycling.no): Etter to år i Movistar, hopper Mikel Landa videre til Bahrain-Merida. Det offentliggjorde Bahrain-Merida mandag.

Laget har hatt Vincenzo Nibali som sin klare kaptein i de store etapperittene de siste årene, men det er en «åpen hemmelighet» at italieneren er på vei til Trek-Segafredo.

Samtidig har det også i lang tid vært ryktet at Landa ville ta hans rolle i Bahrain-Merida. Noe tvil har det vært den siste måneden, etter at rapporter kom om at Landa ville bli i Movistar, men nå er det altså klart at han sykler for Bahrain-Merida det kommende året. 

– Jeg føler meg stolt over at Bahrain-Merida har valgt meg til å lede dette prosjektet. Jeg er veldig spent på utfordringene som venter foran oss, sier Landa i en pressemelding.

Topp seks i både giroen og touren i år

Lagsjef Brent Copeland i Bahrain-Merida er svært glad for å få 29-åringen med på laget.

– Han er en rytter som bringer spenning til rittene med sine utrolige klatreferdigheter, noe som gjør ham til én av de beste rytterne i treukersrittene, sier Copeland. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Denne sesongen har Landa kjørt både Giro d’Italia og Tour de France, hvor han ble nummer fire i giroen og seks i touren sammenlagt.

Landa – endelig fri?

For første gang i karrieren etter gjennombruddet ligger det også an til at Landa vil få en kapteinsrolle uten å ha flere ryttere rundt seg på samme nivå. Etter at han startet i Euskaltel, slo han virkelig gjennom sesongen 2015 for Astana. Med både Fabio Aru og Vincenzo Nibali i stallen, hoppet han videre til Team Sky.

Der ble han igjen en viktig hjelper for Chris Froome og etter to sesonger gikk han videre til Movistar. Der har han sammen med Nairo Quintana, Alejandro Valverde og Richard Carapaz vært lagets beste sammenlagtryttere, men spesielt i Tour de France har samarbeidet funket dårlig mellom Landa, Quintana og Valverde.

Landas noe begrensede mulighet har ført til at emneknaggen #FreeLanda har blitt hyppig brukt de siste årene.

Landa har gjennom karrieren «kun» én podieplassering fra et treukersritt. Det var tredjeplassen Giro d’Italia i 2015, men han har vist imponerende stabilitet med 4-7-4-6 som sammenlagtresultat i hans fire siste deltakelser i treukersrittene. 

I Movistar er også Nairo Quintana på vei ut, hvor Arkéa Samsic trolig blir neste arbeidgsiver. Richard Carapaz er også sterkt ryktet til Team Ineos, mens spanske medier også har koblet Enric Mas til en overgang til Movistar.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse