VRAKET: Mark Cavendish får en ny sesong uten Tour de France. FOTO: Scott Mitchell/Bahrain-McLaren

Cavendish vraket til touren: – Noen av dere er nok glade

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 21.08.20 22:03

Del på    

Bahrain-McLaren satser på Landa.

For andre år på rad er Mark Cavendish utelatt fra Tour de France-uttaket. I 2019 ble han veid og funnet for lett av NTT, mens i år har Bahrain-McLaren valgt å utelate ham fra troppen.

I stedet velger de å satse tungt på Mikel Landa. I tillegg har Sonny Colbrelli fått plass, men den italienske rytteren er svært allsidig. Han kan få hjelp av Marco Haller, som også kan brukes til å beskytte Landa på de flate etappene, i avslutningene.

Cavendish har hatt flere tunge sesonger og har heller ikke i år imponert. I spurtene i Tour de Wallonie nylig falt han fullstendig igjennom og var langt unna noe toppresultat.

Dylan Teuns er også vraket til treukersrittet. Han vant den krevende etappen til La Planche des Belles Filles under fjorårets ritt, men har ifølge nederlandske WielerFlits slitt med ryggen i etterkant av Critérium du Dauphiné.

– Tour de France er årets største høydepunkt og jeg er stolt av å si at hele laget har gjort en god jobb for å få oss klar. Vi er der hvor vi bør være og jeg er optimistisk med tanke på hva vi kan oppnå, sier lagets sjef Rod Ellingworth.

– Årets løype passer Mikel godt og formen hans er bra. Gruppen vi har valgt til å støtte ham er de rytterne som passer løypen best og er klar for touren.

I tillegg til Landa, Colbrelli og Haller, sykler også Pello Bilbao, Damiano Caruso, Matej Mohoric, Wout Poels og Rafa Valls.

Cavendish: – Noen av dere er nok glade

Etter at uttaket ble kjent postet Cavendish en kunngjøring på sin egen Instagram-konto, hvor han kort gjorde rede for situasjonen og hans følelser.

– Som dere trolig har sett så har Bahrain-McLaren annonsert laget til Tour de France og jeg er åpenbart ikke på listen. Noen av dere er nok glade, noen vil være skuffet. Så er det noen journalister som skriver ting bare for å få klikk. Så jeg tenkte jeg skulle gi dere mine egne tanker og følelser rundt saken, skriver han, og fortsetter:

– For å si det enkelt: jeg tror ikke jeg er klar for touren i år. Det er den hardeste ruten jeg har sett i hele min karriere, men veldig får spurtmuligheter og jeg er en rytter som trenger mange ritt for å komme i gang, som ikke har vært mulig i år.

Videre skriver briten at han støtter laget og Mikel Landa i Tour de France, og at han ser frem til resten av sesongen.

https://www.instagram.com/p/CEKDPA9AUzK/

Tagget med: , , ,

Les også disse