DRAKTSKIFTE: Richard Carapaz ble å se i rosa på de siste etappene i årets Giro d'Italia, men om han beholder den vanlige lyseblå Movistar-drakten etter årets sesong er fremdeles usikkert. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Carapaz: – Ønsker å bli værende om Movistar satser på meg

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.06.19 09:45

Del på    

Med Quintana og Landa ryktet ut, kan Carapaz rykke kraftig oppover Movistar-hierarkiet.

(procycling.no): Selv om han ble nummer fire i fjorårets Giro d’Italia og dermed sikret seg lagets beste resultat i et treukersritt i 2018, har kapteinsdebatten i Movistar i all hovedsak handlet om trekløveret Alejandro Valverde, Mikel Landa og Nairo Quintana.

Etter seieren i årets Giro d’Italia er det umulig å ikke ha Carapaz med i samme diskusjon, og det store spørsmålet er hvordan laget vil se ut etter årets sesong. Carapaz selv har blitt koblet til en overgang til Team Ineos av Gazzetta dello Sport med en tidobling av lønna.

– Jeg ønsker å fortsette i Movistar, hvis de vil satse på meg. Da vil jeg fortsette med glede, sier Carapaz til Marca, gjengitt av blant andre Cycling Weekly.

Stolleken i toppen

Tirsdag gikk eieren i Segafredo, Massimo Zanetti, ut i Gazzetta dello Sport og fortalte at Trek-Segafredo allerede har sikret seg Vincenzo Nibali til neste sesong.

Dermed åpner det seg opp plass i Bahrain-Merida, hvor Mikel Landa er sterkt ryktet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mandag meldte også El País at Nairo Quintana er på vei til Arkéa-Samsic, med en ryktet årslønn på 2,5 millioner euro.

Dermed er det kun Alejandro Valverde som man sikkert vet at vil fortsette i Movistar av lagets fremste sammenlagtkapteiner. I tillegg er både El País og Marca samstemte om at fjorårets gjennombruddsmann i Vuelta a España, Enric Mas, er på vei til Movistar.

– Vil gjøre alt i vår makt for å beholde Carapaz

– Det er ikke nødvendig med fire store ryttere. Vi trenger å ha et lag rundt én eller to av dem som vil fortsette med oss, sier lagleder Eusebio Unzué til Marca.

– Vi kommer til å gjøre alt i vår makt for å få Carapaz til å fortsette med oss. Vi sa at vi ville snakke om det etter giroen, så nå vil vi gjøre det, sier Movistar-sjefen. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Seieren til Carapaz var den første for Movistar i et treukersritt siden Nairo Quintana vant Vuelta a España i 2016. Til årets Tour de France kommer de for andre år med trekløveret Quintana, Landa og Valverde.

Til Vuelta a España var det tiltenkt at Quintana og Valverde skulle lede laget, men etter Carapaz’ seier i giroen vil nok også 26-åringen kreve sin rolle i hierarkiet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse