SLAPP MED SKREKKEN: Mikel Landa var ute på treningstur på lørdag da han ble påkjørt av en bilist. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Landa påkjørt av beruset bilist

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.02.20 10:43

Del på    

Baskeren slapp fra det uten alvorlige skader.

(procycling.no): Lørdag morgen opplevde Mikel Landa alle landeveissyklisters mareritt. Sammen med en venn var Bahrain-McLaren-rytteren ute på en treningstur i Alava i Baskerland da de plutselig ble truffet av en bilist.

Ifølge vitner var det en Renault Megane som kjørte på dem og straks gasset på videre i høy hastighet. Vitner kontaktet straks nødetatene som sendte ambulanser for å frakte de to syklistene til sykehuset i Santiago.

Heldigvis slapp Bahrain-McLaren-rytteren fra det uten alvorlige skader.

– I dag morges, mens jeg trente med en venn, ble vi truffet av en bil bakfra som kjørte videre med en gang, skrive Landa om hendelsen på sin egen Twitter-konto.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– De første testene bekrefter at alt er ok. Jeg håper å fortsette med trening i løpet av noen dager.

Ifølge spanske RTVE skjedde påkjørselen like etter klokken 13 mens Landa og treningskompisen var på vei gjennom Zigoitia nord i Alava-provinsen.

Ertzaintza, den baskiske politistyrken, startet straks jakten på bilisten som ble funnet ikke langt unna. Overfor RTVE bekrefter politiet at sjåføren kjørte i beruset tilstand.

Skadene politiet fant på bilen passet med spor funnet på åstedet. Den 42 år gamle sjåføren er nå siktet for påkjørselen. Samtidig undersøker politiet om den siktede kan ha vært innlandet i en annen hendelse som skjedde i Burgos en time tidligere der en annen hit-and-run-hendelse fant sted. Denne gangen med to biler involvert.

Tagget med: , , , ,

Les også disse