TOK SEIEREN: Jack Haig. Foto: David Ramos/Getty Images

Haig tok sin første seier på to og et halvt år

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.02.20 16:24

Del på    

Spurtslo Fuglsang og Landa i Ruta del Sol.

(procycling.no): Jakob Fuglsang (Astana), Mikel Landa (Bahrain-McLaren) og Jack Haig (Mitchelton-Scott) var de sterkeste opp Alto del Purche (9 kilometer à 7,5 prosent), og holdt unna for rytterne som kom bakfra på de 18 kilometerne ned mot målgang i Granada.

Der ble det en spurt om etappeseieren på den fjerde etappen i årets Ruta del Sol. Landa åpnet fra front, men utover oppløpet kom både Fuglsang og Haig forbi. Haig timet det hele aller best, og kunne juble for sin andre proffseier og den første siden han vant den sjette etappen i Tour de Pologne i 2017.

Sammenlagtseieren vil trolig også stå mellom de tre, og foran søndagens avsluttende tempoetappe leder Fuglsang med 14 sekunder til Landa og med 35 sekunder til Haig. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fuglsang angrep tidlig

Det gikk et stort brudd på nærmere 20 ryttere på den 125 kilometer lange etappen, hvor blant andre Sonny Colbrelli (Bahrain McLaren), Nelson Oliveira (Movistar), Ángel Madrazo (Burgos-BH) og Silvan Dillier (Ag2R La Mondiale) var representert.

Feltet hadde god kontroll på dem, og inn i Alto del Purche var bruddrytterne så godt som kjørt inn. Rytterne startet på bakken med 27 kilometer igjen, og fra toppen var det lett terreng hele veien inn mot mål i Granada.

Dermed måtte rytterne som fryktet søndagens avsluttende tempoetappe virkelig angripe, og dermed var det ingen stor overraskelse at nettopp Bahrain McLaren satt høy fart inn i bakken for å hjelpe lagkaptein Mikel Landa.

Det første angrepet kom imidlertid fra sammenlagtleder Jakob Fuglsang, allerede etter tre kilometer av stigningen. Dansken fikk besøk av Landa, Jack Haig (Mitchelton-Scott), Ion Izagirre (Astana), Marc Soler (Movistar) og Brandon McNulty (UAE Team Emirates) én kilometer senere.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sugende angrep fra Haig like før toppen

Fuglsang ble sittende i front videre, og holdt et såpass høyt tempo at både Izagirre og Soler måtte slippe. De store angrepene uteble, foruten om et par akselerasjoner fra McNulty. Izagirre kom seg opp igjen akkurat i det man startet på en liten utforkjøring inn mot den siste kilometeren opp til toppen.

Da grep Jack Haig muligheten til å angripe, og til motsetning fra McNultys angrep, fikk han et par sekunder.

Med en liten fartsøkning fra Mikel Landa, klarte han og Fuglsang seg å komme opp til australieren i det han bikket toppen av bakken. Izagirre og McNulty hadde da tapt rundt 25 sekunder på den bratte kilometeren opp mot toppen, og de kom seg aldri opp igjen.

På de siste kilometerne ble det et par angrep fra trioen i tet, men ingen av dem kom seg løs. Dermed ble det en spurt, hvor Jack Haig gikk seirende ut.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse