NÆRMER SEG INEOS: Andrey Amador står nå fritt til å signere for Team Ineos. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Amador forlater Movistar

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 11.02.20 17:44

Del på    

Langvarig overgangsstrid over.

(procycling): Movistar og Andrey Amador har endelig kommet til enighet, etter en langdryg overgangskonflikt. Amador signerte først en intensjonsavtale om å forlenge kontrakten med Movistar ut 2021-sesongen, men etter hvert gjorde han en helomvending og erklærte han ønsket å forlate laget til fordel for Team Ineos.

Movistar på sin side ønsket ikke å gi slipp på costaricaneren, og i hvert fall ikke vederlagsfritt. Striden har trukket ut i tid og det var ventet at UCI sin voldgiftsrett kom til å måtte avgjøre utfallet.

Tirsdag kunne imidlertid Movistar annonsere at de har kommet til enighet med Amador om å terminere kontrakten, og han står fritt til å signere for det britiske laget.

Movistar-sjef Eusebio Unzué uttalte i januar at 33-åringen kun fikk forlate laget dersom han betalte en kompensasjon. – Hvis han betaler, så får han dra, var spanjolens ord.

Amador har som flere andre, deriblant Ineos-rytterne Richard Carapaz og Egan Bernal, Giuseppe Acquadro som sin agent. I løpet av det siste året har Unzué havnet i konflikt med Acquadro og visst nok sverget på at han aldri kommer til å signere flere ryttere representert av den italienske agenten.

Amador syklet for Movistar i elleve sesonger.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse