Prøv Procycling Pluss idag

SER FREM MOT SESONGEN: Om tre uker starter sesongen for August Jensen. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Mer kynisk Jensen vil gripe sjansene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.01.19 19:41

Del på    

Starter sesongen i Frankrike om tre uker.

Mens det forrige sesong ble en del reising på starten av sesongen til Australia, er det litt mer kjent klima som venter i sesongåpningen til August Jensen i 2019.

3. februar fester han igjen på startnummeret i GP Marseillaise, i det som forhåpentligvis skal bli en sesong mindre påvirket av skader og velt enn hva hans første proffsesong i Israel Cycling Academy var.

– Slik som det er nå er i hvert fall forutsetningene bedre. Du kan ikke forutse ting som velt, som det var for mye av i fjor. Det er noe jeg rett og slett bare må luke ut. Det at jeg føler meg komfortabel på sykkelen og har litt mer senka skuldre som andreårsproff kan muligens også hjelpe på der, sier han til procycling.no.

Sikter inn på Milano-Sanremo

Videre er planen, gitt at laget får innpass i rittene de ønsker, å fortsette i Frankrike med etapperittene Tour du la Provence (14.-17. februar) og Tour du Haut Var (22.-24. februar). Deretter venter et par ritt på brosteinen med Kuurne-Brussel-Kuurne (3. mars) og Le Samyn (5. mars).

Det første av de virkelige målene til Jensen kommer med Milano-Sanremo, hvor han sannsynligvis var et ødelagt gir fra en topp 20-plassering i fjor. På veien dit er håpet at de også i år får invitasjon til Tirreno-Adriatico, som Jensen brukte som oppkjøring til monumentet.

Jensen: – Jeg havnet litt på defensiven

– Jeg håper på å få en ganske lik vårsesong som i fjor. Jeg var fornøyd med det programmet. Det var selvsagt synd at giroen glapp helt på tampen, men muligheten byr seg kanskje i år i vueltaen.

– Jeg har lyst til å gjøre det bra i Milano-Sanremo. Jeg fikk en okey opplevelse i Amstel Gold Race. Jeg likte den løypa, men jeg kom inn i rittet uten å føle meg så bra. Jeg har lyst til å få litt revansje der.

Ønsker å ta sjansene

Da er det selvsagt også avhengig at nordmannen viser at han fortjener en plass på laget. Foran årets sesong har Israel Cycling Academy hentet inn hele ti ryttere, hvorav flere av er ganske like som ryttertyper som Jensen. Blant dem har vi ryttere som Davide Cimolai, Tom Van Asbroeck, Rudy Barbier og Riccardo Minali.

– Den opprinnelige planen var egentlig å redusere stallen litt. Men så kom UCI med nye regler for utdeling av plassene til treukersrittene hvor de to beste prokontinentallagene på rankingen får automatisk plass fra 2020. Med flere ryttere kommer vi til å kjøre et større program og mer i mindre ritt hvor det er lettere å plukke poeng. Det er jo gode ryttere vi har signert, så det blir nok kamp om plassene og kamp om å få sjansen til å kjøre for et resultat.

ICA-sjef: – Tanken er at Sondre skal være spurteren

– Det vil nok bli litt vanskeligere for meg å få spurtsjanser, spesielt i flate spurter. Noe jeg vil gjøre mer i år er å i større grad si ifra og ta sjansen. Jeg kommer nok ikke til å ta hånda i været og be om å bli spurtet for på en helt flat etappe, men på de mer kuperte ønsker jeg å la meg selv få muligheten.

– Du vil være litt mer egoistisk?

– Litt mer egoistisk. Litt mer kynisk også, for så vidt.

På utgående kontrakt

Det kan også bli viktig å markere seg for å sikre at han også neste år får sykle som sykkelproff. Bodøværingen er inne i sitt andre og foreløpig siste kontraktsår med det israelske prokontinentallaget.

– Det er jo alltids litt usikkerhet når du er på utgående kontrakt. Det er nok mange som føler på det, så usikker som sykkelsporten er. Jeg kommer ikke til å stresse eller tenke veldig mye på det. Det tror jeg blir slitsomt. Du må bare gjøre jobben og gjøre sportsdirektørene fornøyd, så går det nok greit. Håper jeg.

– Jeg trives godt i laget og de virker til å ha tro på meg. Enn så lenge er det et lag jeg trives veldig godt i og det er et kult lag å være på. De virker til å ha høye ambisjoner og det synes jeg er et litt frisk pust i sykkelsporten hvor mange lag sliter med finansieringen, sier 27-åringen.

Israel Cycling Academys tre veier inn i neste års Tour de France

Tagget med: ,

Les også disse