Prøv Procycling Pluss idag

Girtrøbbel ødela for Jensen: – Veldig bittert

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.03.18 21:40

Del på    

Likevel mye positivt å ta med seg fra sitt første monument for nordmannen.

I en alder av 26 ble August Jensen proff foran årets sesong. Dermed var det også hans første monument da han lørdag stilte til start i Milano-Sanremo, hvor han syklet inn til en 45. plass, 32 sekunder bak Vincenzo Nibali. Det italienske rittet er for mange avskrekkende med sine 294 kilometere (pluss nøytral sone på 7,6 kilometer), men det var ikke det som ble problemet for bodøværingen.

– Det var ingen kjempehard dag egentlig. Det var mye ruskevær i starten som gjorde det litt kaldt, men utover det gikk det ganske kontrollert. Jeg tror det var distansen som ble avgjørende for mange på slutten. Selv følte jeg ikke at det var noe stort problem. Det var jo sånn sett positivt, sier Jensen til procycling.no.

– Opp Cipressa følte jeg at jeg hadde bra kontroll hele bakken. I posisjonskampen mellom Cipressa og Poggio var det noen som kjørte inn i bakgiret mitt, som gjorde at girrøret ble vridd. Dermed mistet jeg flere gir, og kjedet hoppet gjennom kassetten min. Det ødela mye for meg opp Poggio, hvor jeg ikke fikk syklet på de girene jeg ønsket. Jeg fikk tatt ut det meste, men jeg fikk en veldig lite optimal tur opp på gir jeg ikke var komfortabel med. Nedover fikk jeg ikke opp de tyngste girene, og da falt jeg av på flata inn. Jeg hadde ikke nok gir å gå på, forklarer han.

– Typisk at slike ting skal skje

Som følge av girproblemene mistet han flere posisjoner da farten ble satt opp i de slakere delene mot toppen av Poggio, før han tapte ytterligere posisjoner nedover og til slutt kontakten med hovedfeltet nede på flata i Sanremo.

– Jeg var med hovedfeltet over Poggio og ned bakken, men det var girrøret som gjorde at jeg ikke fikk vært med å spurte i den gruppa. Det er veldig bittert når du først sitter der, og føler at du har ganske god kontroll over Poggio. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg kunne sittet blant de ti beste over Poggio, men jeg kunne absolutt sittet med over Poggio og inn med gruppa til Alex.

Jensen kommer fra en Tirreno-Adriatico hvor han gikk i bakken to ganger, og veltet også ut av finalen i WorldTour-debuten i Cadel Evans Great Ocean Road Race i januar.

– Nå har jeg hatt min «fair share» av uhell og velt, så det er bare typisk at slike ting skal skje. Det er sykkelsporten. Formen var i hvert fall bra i dag, sier han.

Topp 15 innenfor rekkevidde

Jensen er realistisk på at han nok ikke kunne yppet seg med Caleb Ewan, Arnaud Démare og Alexander Kristoff i spurten, men mener han burde vært innenfor topp 20.

– Jeg hadde gode bein å spurte med. På en god dag mellom 15 og 10. Med de beina og de energireservene jeg hadde igjen tror jeg det hadde vært mulig. Det var flere som slet mer enn meg med distansen, etter å ha vært gjennom Stein Ørns oppsyn i noen år. Det viser at det funker. For å få plasseringer blant de ti beste i et monument, så må alt stemme. I hvert fall for min del, som har vært litt skadet og syk. Da må jeg ha utstyret i orden.

– Det har blitt litt i den duren så langt. Jeg føler ikke at jeg har fått ut det beste potensialet mitt så langt. Det har vært en brukbar start på proffkarrieren, men det kunne vært ganske mye bedre med en topp 15-plassering i dag. Det føler jeg absolutt var innenfor rekkevidde i dag.

Selv om det ble en noe kjedelig avslutning på monumentdebuten, kan han ta med seg at det i hvert fall virker til å være et ritt han kan gjøre det bra i de kommende årene.

– Absolutt. Det er et ritt som jeg håper jeg kan kjempe om en podieplass. Etter i dag føler jeg ikke den sannsynligheten er svekket, sier Israel Academy Cycling-rytteren.

AKTIVT LAG: Det var fra hjulet til Krists Neilands at Vincenzo Nibali satt inn det avgjørende angrepet. Foto: Tim de Waele/Getty Images)

God dag for laget

Det israelske prokontinentallaget hadde en aktiv dag underveis. Dennis van Winden og Guy Sagiv var begge i nimannsbruddet, og oppover Poggio var de nok en gang på offensiven. Krists Neilands angrep i stigningen, og fikk etter hvert Vincenzo Nibali på hjul. Latvieren klarte ikke å følge Nibali, som kjørte inn til seier, men holdt seg i hovedfeltet, og kjørte inn til 23. plass.

– Laget er ganske fornøyd med dagen. Vi fikk vist oss i brudd. Det visste vi var ganske enkelt på en dag som dette. Vi viste oss godt fram med å ha flere mann langt framme opp Cipressa, og så angrep Neilands opp Poggio. Det er synd at jeg fikk de girproblemene, så det ikke ble noe toppresultat, men det var mer smil rundt lagbussen vår enn hos flere av de andre WorldTour-lagene, sier han.

Nå er det Driedaagse De Panne (som i år kun kjøres som et éndagsritt for herrene) på onsdag og Dwars door Vlaanderen den påfølgende onsdagen som venter for Jensen.

Tagget med: , ,

Les også disse