Prøv Procycling Pluss idag

FULL GASS INN I 2019: Israel Cycling Academy har Sondre Holst Enger og 29 andre ryttere på lønningslista foran 2019-sesongen, og nå spekuleres det i om laget vil fusjonere med et annet WorldTour-mannskap for å sikre seg innpass i 2020-utgaven av Tour de France. FOTO: Noa Arnon/Israel Cycling Academy

Israel Cycling Academys tre veier inn i neste års Tour de France

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.01.19 09:57

Del på    

Er i samtaler om fusjon med WorldTour-lag.

(procycling.no): I et intervju med Andrew Hood og Velo News skisserer eiendomsbaron Sylvan Adams tre mulige veier inn mot hans store mål:

Tour de France-deltakelse i 2020.

Den første muligheten er å bli blant de to beste lagene på rankingen for de prokontinentale lagene. Den andre er å signere en topprytter (hvilket i seg selv ikke er noen garanti, men om – la oss si – Romain Bardet slutter seg til Israel Cycling Academy neste år, så vil nok ASO notere seg det).

Den siste muligheten, som kanskje er den mest aktuelle per nå, er å fusjonere med et allerede eksisterende WorldTour-mannskap.

Nylig personifisert da Dariusz Milek og hans polske skomerke CCC tok finansiell kontroll over restene av BMC Racing og samtidig lagets lisens for å sykle på sykkelsportens aller øverste nivå.

Hentet Giro d’Italia til Jerusalem

Israel Cycling Academy har alt begynt å ta de første stegene ved å signere Matthias Brändle, Davide Cimolai, Rudy Barbier, Conor Dunne og Riccardo Minali foran årets sesong.

I fjor gjorde de et liknende kupp da åpningen av Giro d’Italia ble lagt til Jerusalem. Mannen som sto bak det: Den samme Sylvan Adams.

«I mai 2016, under en middag i løpet av det årets Giro d’Italia, forsøkt Adams å overtale rittdirektør Mauro Vegni om å forplikte seg til en framtidig mulighet for hans ICA-lag. Så kom han med et vilt forslag: Å legge rittets grand opening til Israel i 2020.

– Det er mulig jeg hadde tatt noen glass. Mauro trodde i hvert fall at jeg spøkte, har Adams tidligere uttalt i et intervju med Bicycling.com».

Kobles til Team Sky

Overfor Velo News bekrefter samme mann at arbeidsgiveren til Sondre Holst Enger og August Jensen (som for øvrig begge er på utgående kontrakt denne sesongen) er i samtaler med WorldTour-lag om å forene krefter neste år.

– Det foregår flere diskusjoner med mer enn ett WorldTour-lag. Jeg kan ikke dvele for mye rundt det akkurat nå og jeg har ingen bekreftelser om konkrete samtaler med konkrete lag, men det er noe som er på radaren vår, innrømmer Sylvan Adam overfor det amerikanske sykkelnettstedet.

Et av lagene som foreløpig ikke har finansieringen på plass foran 2020 er Team Sky. Derav er det også ganske naturlig at tankene går i den retning, men det er altså ingenting i Israel Cycling Academy-eieren uttalelser som peker i den retningen. Foreløpig.

Under Sky-samlingen i desember ble det gjort offentlig kjent at TV-selskapet, etter oppkjøpet av kabel TV-giganten Comcast, trekker seg ut av sykkelsporten etter inneværende sesong.

Team Sky har ikke ønsket å kommentere opplysningene etter å ha blitt kontaktet av Velo News.

Håper på returbillett til giroen

Adams sier at laget hans – som har hele 30 ryttere i stallen denne sesongen, håper på retur til Giro d’Italia denne våren. Svaret er ventet å komme i løpet av den neste måneden.

Her finner du hele 2019-stallen til Israel Cycling Academy

På lengre sikt er det Tour de France som ligger på gaffelen hans, og millardæren har for vane å få det som han vil.

– Ambisjonen vår er å sykle touren i 2020. Muligheten for å fusjonere med et annet WorldTour-team, er spennende. Det er noe vi jobber med, men vi fokuserer på årets målsettinger uansett hvilke muligheter som skulle åpne seg, sier Adams.

KOMPLETT STALL: 30 mann er på lønningslista til ICA i 2019.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse