SLÅTT: Den avsluttende tempoen i Driedaagse De Panne ble litt for tøff Alexander Kristoff. Etter sykdomsplager de siste ukene måtte han nøye seg med andreplass sammenlagt. Foto: Kjetil R. Anda /procycling.no

Kristoff: – Kan være godt nok til å vinne Flandern

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee
Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 31.03.16 18:19

Del på    

Mistet sammenlagtseier, men har oppløftende beskjed.

DE PANNE / OSLO (procycling.no): Før den avsluttende tempoen lå det an til en tett sekundstrid om å vinne etapperittet Driedaagse De Panne. Kampen sto fortrinnsvis mellom ledende Alexander Kristoff og hans to bruddkamerater fra den første etappen, Aleksej Lutsenko og Lieuwe Westra (begge Astana).

Dessverre for den norske sykkelstjernen holdt ikke tempoinnsatsen til forsvare den imponerende sammenlagtseieren fra i fjor. Kristoff ble slått med 25 sekunder av Westra. Den sterke nederlenderen vant dermed rittet sammenlagt, 13 sekunder foran den mer seiersvante nordmannen på andreplassen.

Kristoff forteller at tempoen hans ikke helt svarte til det han hadde satt seg som mål på forhånd. Han tapte blant annet noen sekunder i en sving der han hadde fått dugg i visiret. Men han erkjenner at det uansett ikke ville holdt til å tukte sammenlagtvinneren.

– Jeg følte meg sterkere i fjor. Nå har jeg gjort en god tempo, men tempoen i fjor var nok bedre. Jeg var nok noen prosenter sterkere da, sier Kristoff til procycling.no.

Flandern-form i anmarsj
Han håper å bli enda bedre inn mot søndagens Flandern rundt.

– Jeg tror dette kan være godt nok til å vinne (på søndag). Men det er mange som er gode om dagen og det har vi sett i rittene tidligere i år. Cancellara, Sagan og Vanmarcke er noen som kan være vanskelig å følge etter på bergene. Hvis jeg ikke er god nok til å angripe før, så må jeg prøve å henge på dem i finalen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

I KLAR FRAMGANG: Alexander Kristoff mistet trøya, men var åttende beste rytter på tempoetappen som fullførte Driedaagse De Panne. Foto: LC (©TDWSport.com)

I KLAR FRAMGANG: Alexander Kristoff mistet trøya, men var åttende beste rytter på tempoetappen som fullførte Driedaagse De Panne. Foto: LC (©TDWSport.com)

Tross at han ikke klarte å gjenskape den overraskende triumfen i 2015-utgaven av Driedaagse De Panne, er den norske Katjusja-profilen tilfreds med det han har prestert de tre konkurransedagene.

– Jeg må si meg fornøyd. Det var litt forventet at jeg skulle tape til Westra. Jeg hadde jo håpet, så klart, at jeg skulle klare å holde han bak meg. Det var ikke så mye det sto om, påpekte Kristoff like etter målpassering.

Sykdommen slipper taket
28-åringen er de siste ukene blitt satt tilbake av sykdom, og han har stått over ritt han egentlig hadde på rittplanen.

– Jeg hoster og harker litt. Jeg føler at beina var bedre i dag enn i går og at det løsner litt. Men Flandern kommer fort nå, så vi får se om det er helt på topp til søndag, tilføyer Kristoff.

Les mer: – Hadde jeg vært sterk nok, hadde jeg tatt det

Mens Westra kunne juble for triumf etter å ha satt fjerde beste tid i mål, ble «Dyret fra Storhaug» klokket inn på 18.07. Det var åttende beste sluttid på de 14,2 kilometerne.

– Jeg er veldig glad for denne seieren. Tidligere har jeg blitt nummer to her flere ganger. Før starten håpte jeg på alt annet enn en andreplass. Men jeg hadde gode bein, det viste jeg på alle etappene. Jeg hadde et veldig sterkt lag i ryggen og jeg må takke dem også, oppsummerte Westra.

(artikkelen fortsetter under bildet)

VINNEREN: DEn rutinerte Astana-rytteren Lieuwe Westra. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

VINNEREN: Den rutinerte Astana-rytteren Lieuwe Westra. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Tett ved passering
Kristoff startet den avsluttende dagen i Driedaagse De Panne som sammenlagtleder. Med tredjeplass på den korte fellesstartetappen i morgentimene økte Kristoff ledelsen til Lutsenko og Westra.

Sju sekunder skilte ned fra stavangersyklisten til kasakhstanske Lutsenko i sammendraget, mens temposterke Westra lå ytterligere fem sekunder bak.

På passeringen underveis på tempoen hadde nordmannen tapt drøyt halvparten av forspranget til Lutsenko, mens Westra knappet inn sekunder på begge. Kristoff holdt førsnevnte konkurrent bak seg, men hadde lite å stille opp med mot Astanas rutinerte nederlender.

Polske Maciej Bodnar (Tinkoff) vant for øvrig etappen etter en meget tett tidelskamp mot Tony Martin (Etixx-Quick Step) og Tom Bohli (BMC). Alle tre fullførte på tider innenfor samme sekund. Men tidelene var på Bodnars side, selv om både han, Martin og Bohli offisielt syklet på 17.39.

PS: Daniel Hoelgaard (FDJ) fullførte på 18.48 og fikk en fin gjennomkjøring, tross noe smerter i hånda etter en velt på torsdagens første etappe. Med 1.09 minutter svakere tid enn Bodnar ble førsteårsproffen nummer 28 på tempoetappen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse