Foto: procycling.no

Hoelgaard trosset smertene på De Panne-tempo

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 31.03.16 15:14

Del på    

DE PANNE (procycling.no): Med tiden 18:48 fullførte Daniel Hoelgaard sitt første Driesdaagse De Panne torsdag. FDJ-rytteren hadde en dramatisk avslutning på morgen-etappen som endte med velt i siste sving, men nordmannen var tilbake på sykkelen for å gjøre unna den 14 kilometer lange tempoen senere på dagen.

– Det gikk greit. Jeg hadde ikke studert løypa på forhånd, så jeg visste ikke hvor lang den var eller hvor svingene var. Jeg ante ikke om den var fem kilometer eller 13, ler Hoelgaard til procycling.no like etter målgang.

Den tidligere Joker-rytteren kom til mål med blodige knær.

– Jeg har ikke veltet, men jeg dunker knærne opp i styret mens jeg sykler, smiler han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blodig: Slik så Hoelgaards knær ut etter tempoetappen. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Blodig: Slik så Hoelgaards knær ut etter tempoetappen. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

22-åringen startet som åttende rytter og krysset målstreken på foreløpig bestetid.

– Jeg åpnet litt hardt, og etter en god stund så var det sju kilometer igjen. Men jeg var ikke så opptatt av resultatet uansett. For min del var det viktigst å kjøre en grei tempo og få god belastning i beina, sier Hoelgaard – som ikke var nevneverdig preget av skaden i venstre hånd etter velten tidligere i dag.

– Jeg kjente det litt da jeg skulle bremse underveis, men jeg bremset egentlig ikke så mye. Jeg gutset nesten gjennom hver sving, sier Hoelgaard – som oppsummerer debuten i Driesdaagse De Panne på følgende måte:

– Jeg må jobbe mer med hode. Man må ikke slappe av i proffritt og bare tro at man kan spare seg til finalen. Man må være på, jobbe og kjempe for posisjonen hele tiden hver eneste kilometer.

Neste ritt for Hoelgaard er onsdagens semi-klassiker Scheldeprijs.

Tagget med: ,

Les også disse