Kristoffer Skjerping. FOTO: Knut Andreas Lone, procycling.no

Joker nær ny etappeseier i Tour Alsace

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 30.07.17 17:24

Del på    

Sikret andreplass i sammendraget til Hagen.

(procycling.no): Den siste etappen av Tour Alsace endte i en massespurt i Dannemari. Joker Icopal har hatt svært suksessfull dager i den franske regionen, men håpet å kunne ta Carl Fredrik Hagen til sammenlagtseier. Etter etappeseier på gårsdagens kongeetappe lå han bare ni sekunder bak sammenlagtleder Lucas Hamilton, men å tukte australieren skulle vise seg vanskelig.

Uten de store profilmessige utfordringene hadde det norske laget forhåpninger om sidevind, men terrenget eller vinden tillot ikke en utskillelse. En kvintett fikk tidlig gå avgårde og skulle holde unna nesten hele veien. Bare én kilometer fra mål ble de hentet og så skulle det spurtes om seieren.

Her var Kristoffer Skjerping nær å stikke av med en ny skalp for det norske kontinentallaget, men SEG Racing Academy-rytter Fabio Jakobsen ble for rask for sotraværingen. 

Både Lucas Hamilton og Carl Fredrik Hagen kom inn med hovedfeltet, dermed sikret den tidligere terrengsyklisten karrierens beste sammenlagtresultat.

Referat finner du under bildet!

LES OGSÅ: – Endelig fikk jeg muligheten til å kjøre i terrenget jeg elsker

https://twitter.com/segracing/status/891675574510510081

Slik gikk det til:

Markus Hoelgaard stilte ikke til start på dagens etappe, etter å ha veltet i går, men ålgårdingen postet på Twitter at stod i langesonen, for å bistå lagkameratene med mat og drikke. Dermed tok Joker Icopal fatt på den siste etappen med fire ryttere, med målsetning om å få Carl Fredrik Hagen opp fra andre- til førsteplass i sammendraget.

Det ble en rolig start på etappen og bruddet fikk gå enkelt. Max Kanter (Development Team Sunweb), Lukas Spengler (Sveits), Jan Brockhoff (Leopard Pro Cycling), Jonas Rutsch (Team Lotto – Kern Haus) og Bas Tietema (An Post Chain Reaction) fikk raskt en luke på tre minutter, mens det gikk rolig for seg i hovedfeltet.

Etter drøyt seks mil på sykkelen nådde rittet mer åpent terreng og farten ble satt opp inn mot et sidevindsområde, uten at det resulterte i noen splitter, og rittet roet seg igjen. To ryttere tok opp jakten på kvintetten i front, og ut på de siste 40 kilometerne var duoen to og et halvt minutt bak, med hovedfeltet halvannet minutt lengre ned i veien.

Med 20 kilometer til mål var stadig de fem foran, med et minutt til den lagende duoen og to minutter tilbake til feltet. I hovedfeltet uteble også den store utskillelsen, da terreng og vind ikke var krevende nok. Bruddet skulle holde unna helt til det gjenstod en kilometer før feltet endelig tauet dem inn igjen. Etappen ble gjort opp om over en spurt, hvor nederlandske Fabio Jakobsen var raskest, med Kristoffer Skjerping hakk i hel.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse