TRIUMFERTE: Carl Fredrik Hagen gikk til topps i Tour Alsace. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Endelig fikk jeg muligheten til å kjøre i terrenget jeg elsker

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.07.17 19:46

Del på    

Carl Fredrik Hagen tok sin første seier på landeveien, på kongeetappen i Tour Alsace.

(procycling.no): Lørdag gikk kongeetappen i Tour Alsace, og nok en gang klatret Joker Icopal-rytterne godt.

Etter 16 og en halv mil med flere brutale stigninger stod Carl Fredrik Hagen igjen som vinner av den tredje etappen. For den tidligere terrengsyklisten var det hans aller første triumf som landeveisrytter.

– Det her er ganske stort altså. Det er første seieren på landeveien. Når jeg endelig fikk muligheten til å kjøre i det terrenget som jeg elsker, så følte jeg litt ekstra på det i dag. Jeg har ikke så mange muligheter, så da gjelder det å gripe sjansen. Jeg har trent for dette her i hele sommer etter NM. Jeg har kjørt lange bakker og mange seige dager. Jeg føler jeg har gjort en skikkelig bra forberedelser inn mot det rittet her, sier Carl Fredrik Hagen til procycling.no. 25-åringen la ikke skjul på hvor mye seieren betydde for han.

– Det er så gøy å få til i det terrenget. Jeg elsker å kjøre i sånne bakker som det her, med nesten 4200 høydemeter i dag. Det er sånn jeg liker å bare mørne hele dagen. Vi får nesten aldri muligheten til det vi som er på konti-nivå. Det er det jeg drømmer om, å komme på proffnivå så jeg kan kjøre sånne bakker hele tiden.

«En helt sjuk følelse»

Inn i den siste bakken lå fire mann i front, men Joker Icopal-rytteren visste han måtte være iskald i finalen.

– Det gikk et brudd på toppen av den tredje siste bakken med fire mann. Så var det én som holdt solo helt til det var to kilometer igjen. Da så vi han foran oss. Det ble bare utskilling og utskilling i siste bakken. De siste to kilometerne begynte støtinga blant de som var igjen, forteller dagens vinner.

– Det var veldig mange seige folk, og det var bare klatrere der. Så det var ikke sånn støtecup som det er mot de som er skikkelige puncheurer. Jeg følte jeg hadde ganske god kontroll og klarte å følge alle. Lå i tredje, fjerde posisjon hele tiden. Vi hadde kjørt de siste kilometerne av bakken nedover tidligere på etappen, så jeg visste at mellom 500 og 300 meter før mål så var det brattere, før det slaket litt ut de siste 300. Jeg klinte til med 600 meter igjen. Da var det ingen som klarte å holde hjulet mitt, og da gønnet jeg på alt jeg hadde helt inn til mål. Jeg så meg tilbake da det var 100 meter igjen, og skjønte at ingen klarte å ta meg igjen. Det var en helt sjuk følelse. Det er så digg å få det til.

Hagen stod igjen som vinner, men den lyshårede Joker-syklisten er tydelig på at laget var enestående på lørdagens etappe.

– Laget gjorde en kjempejobb. Markus var uheldig og trynet i en utforkjøring, så det var litt bob-bob hvordan han var i finalen. Men alle gutta jobba. Bjørn Tore og Ole gjorde en kjempejobb i starten av rittet. Skjerping var helt utrolig, han var med helt inn til siste bakken. Det var varmt i dag og, så uten dem så hadde det ikke vært mulig. Hele laget står bak denne seieren.

Går for sammenlagtseier

Seieren kommer kun to dager etter at Markus Hoelgaard vant på La Planche des Belles Filles. 22-åringen har båret ledertrøya siden den gang, men etter velten på kongeetappen mistet han trøya.

Carl Fredrik Hagen klatret til andreplass i sammendraget, og er nå ni sekunder bak ledende Lucas Hamilton (Australia U23). Med én etappe igjen er målsetningen klar for Joker Icopal og Hagen.

– Vi må gå for sammenlagtseier. Det er ikke noe fjelletappe i morgen. Det er en ganske flat etappe, men det kan bli sidevind og det er mange slitne ryttere i feltet. Det er mange som er kjørt nå, og det blir nesten som et endagsløp. Etappen er ganske kort, 14 mil, så det blir nok støtecup. Bonussekunder, brudd. Vi får se hva vi blir enige om. Andreplass er kjempebra, men vi går for seier, konkluderer 25-åringen.

Fartsfylt start i fjellene

Den 165,3 kilometer lange kongeetappen i Tour Alsace åpnet rett inn i den første av mange brutale stigninger.

Fem mann hadde en luke på 22 sekunder til hovedfeltet etter denne første kategoriserte bakken, men de holdt ikke lenge.

Ole Forfang kom seg med i en gruppe på ni mann som ledet opp mot dagens andre stigning.

I hovedfeltet kjørte Australia U23, mens Joker Icopal fulgte som lag nummer to.

Uheldige Jokere

Carl Fredrik Hagen punkterte da hovedfeltet var i ferd med å ta igjen bruddet. Joker-rytteren kom seg tilbake til det da meget reduserte hovedfeltet.

45 ryttere samlet seg i tet, men da traff et nytt uhell de blåkledde nordmennene. Rittleder Markus Hoelgaard gikk i bakken, men takket være god hjelp fra Forfang kom 22-åringen seg tilbake til teten.

De siste bakkene

Før de siste to stigningene satt tre mann først, 1:35 foran hovedfeltet.

Eenkhoorn, Planckaert og Vermeersch var de tre i tet, der førstnevnte var den største trusselen i sammendraget. Han var kun 1:36 bak Hoelgaard i kampen om ledertrøya, og de tre økte. 2:20 var avstanden et stykke opp i den neste siste bakken.

De tre ble kjørt inn, og ingen klarte å følge Carl Fredrik Hagen inn mot mål.

Tagget med: , , , ,

Les også disse