Prøv Procycling Pluss idag

FORSIKTIG: Frederik Frison, Jan Bakelants og Senne Leysen tok det meget forsiktig ut fra startrampen i Harrogate på søndag. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Jeg tror det blir ganske farlig

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.09.19 21:02

Del på    

Jan Bakelants kritiserer VM-runden i Harrogate.

(procycling.no): Det belgiske laget var aldri en reell vinnerkandidat på lagtempoen i Harrogate på søndag. Senne Leysen, Sofie De Vuyst, Julie Van De Velde, Valerie Demey, Frederik Frison og Jan Bakelants var de utvalgte til den sykkelgale nasjonen.

De ble til slutt nummer ni, 2:33 bak nabolandet Nederland som vant suverent.

For Jan Bakelants var det hans eneste VM-ritt i 2019. At han slipper å sykle gjennom løypa i Harrogate igjen virker han å synes er helt greit.

– Det er ikke en runde for tempo. Og for å være ærlig så tror jeg ikke det er en runde for et landeveisritt heller, sier Bakelants til Cyclingnews.

Den snaut 14 kilometer lange rundløypa i spa-byen nord i Yorkshire skal også brukes på juniortempoene og i alle fellesstartene bortsette fra kvinnenens juniorritt.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KREVENDE: Jan Bakelants var ikke fan av den lokale runden som er med i de fleste av VM-rittene i Harrogate.

– Jeg tror det blir ganske farlig. Den er veldig teknisk. Det er åpenbart veldig bra for Mathieu van der Poel fordi han kommer til å elske det. Men det er helt på grensen når det er vått, og da kommer det trolig til å bli helt på grensen siden vi er i England, spår den belgiske syklisten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det er meldt regn flere dager i VM-uka, men de siste værmeldingene varsler i det minste om opphold på onsdag, lørdag og søndag.

– De to gangene der du krysser broa så er det veldig farlig, konstaterer Bakelants.

I herrenes fellesstart neste søndag skal den lokale runden, som avslutter rittet, sykles hele syv ganger.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse