Prøv Procycling Pluss idag

HISTORISKE: Koen Bouwman, Jos van Emden, Lucinda Brand, Amy Pieters, Bauke Mollema og Riejanne Markus feirer like etter målgang i Harrogate. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Nederland tok suverent VM-gull

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.09.19 16:46

Del på    

Favorittene levde opp til forventningene.

(procycling.no): Søndag ble Bauke Mollema, Koen Bouwman, Jos van Emden, Lucinda Brand, Riejanne Markus og Amy Pieters historiske som tidenes første verdensmestere i blandet lagtempostafett.

Herrelaget kjørte først og ga kvinnene et forsprang på 21 sekunder til Storbritannia og 31 sekunder ned til Tyskland. Det var sistnevnte nasjon som skulle bli trusselen. Men Brand, Markus og Pieters forvaltet ledelsen godt. Etter 27,6 kilometer med lagtempo, der herrene syklet første halvdel, hadde de 22 sekunder igjen av forspranget sitt.

– Det føles utrolig. Det må synke inn litt. Men det er supergøy. Vi kom hit for å vinne. Å klare å vinne da er fantastisk, sier Lucinda Brand i seiersintervjuet vist på TV 2.

– Det var vanskelig i starten og beina mine føltes dårlige i bakkene i starten. Men når du kommer i gang så må du bare kjempe, beretter den ferske verdensmesteren.

Bauke Mollema kan nå kalle seg både europamester og verdensmester i øvelsen. Han var også med på laget som tok gull i EM i Alkmaar.

– Det er stort. Det er fantastisk å bli verdensmester. Det er hardt å kjøre lagtempo med bare tre mann. Det var veldig hardt og i regnet var det veldig teknisk. Men jeg synes vi kjørte veldig godt taktisk. Kvinnene gjorde en fantastisk jobb så å vinne sammen er stort, konstaterer Mollema side om side med Brand.

Det tyske laget, bestående av Tony Martin, Nils Politt, Jasha Sütterlin, Lisa Brennauer, Lisa Klein og Mieke Kröger, tok sølvet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lauren Dolan, John Archibald, Daniel Bigham, Anna Henderson, Joscelin Lowden og Harry Tanfield sørgetr sørget for en meget populær bronsemedalje for Storbritannia like foran Italia.

Britene holdt ledelsen lenge

Før de siste tre nasjonene var det britene som hadde dominert. Etter at de tre herrene hadde gjort sitt ritt ledet vertsnasjonen med tolv sekunder til Sveits.

Kvinnene til hjemlandet fulgte opp prestasjonen og økte inn mot mål.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

36 sekunder hadde de ned til sølvmedaljen før de største favorittene startet.

Mange ventet at Italia, Tyskland og Nederland skulle dog være hakket skarpere. Men etter at de tre medaljefavorittene sine herrer hadde kjørt sine 13,8 kilometer var det kun nederlenderne som var foran britene. Nederland var 21 sekunder raskere enn Storbritannia med Italia, Sveits og Tyskland på plassene bak.

De italienske kvinnene fikk en punktering på Elisa Longo Borghini som trolig var avgjørende for at de tapte kampen om bronsen mot britene.

Kvinnene til Tyskland hadde ingen problemer og satt en klar ny bestetid etter en meget sterk avslutning. Men nederlenderne klarte de ikke ta igjen. Det siste laget dundret inn over målstreken og ble verdensmestere.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse