Prøv Procycling Pluss idag

Blir proff. Som ventet blir Magnus Cort Nielsen å finne på et World Tour-lag neste år. De utvalgte er Orica GreenEdge, og danske er naturligvis strålende fornøyd med sitt gjennombrudd. Foto: Even Emberland/procycling.no

– Jeg hadde eksplodert

Even Emberland
Tips meg

Publisert 31.05.14 20:04

Del på    

21-åringen spilte poker for å forsvare den gule trøya i kamp mot Alexander Kristoff.

STAVANGER (procycling.no): Alexander Kristoff var like etter etappeseieren på scenen i Stavanger sentrum for å motta folkets hyllest.

Like etter traff han sammenlagtleder Magnus Cort Nielsen bak scenen.

– Hvilken plass endte du på?

– Jeg ble to, svarer 21-åringen.

– Det er litt for bra, smiler nordmannen.

Det er kampen om den gule trøya det handler om. Cort Nielsen parkerte Kristoff på Forsand fredag og skaffet seg 13 sekunders ledelse.

Les også: – Viser at jeg er ganske suveren

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BAK SCENEN: Alexander Kristoff likte ikke at sammenlagtlederen ble andremann og tok bonussekunder på etappen. Foto: Even Emberland, procycling.no

BAK SCENEN: Alexander Kristoff likte ikke at sammenlagtlederen ble andremann og tok bonussekunder på etappen. Foto: Even Emberland, procycling.no

Viktig bonus
Med ti, seks og fire bonussekunder til de tre første over målstreken, kan alt avgjøres på bonussekunder på søndag i Tour des Fjords.

Cort Nielsen har før den avgjørende etappen ni sekunder til nordmannen etter å ha kjempet alene mot Kristoff og andre konkurrenter de siste kilometerne lørdag.

– Jeg forsøkte å gjemme meg i avslutningen. Jeg måtte få de andre til å glemme meg litt siden jeg var tom for lagkamerater, forteller Cult Energy-rytteren til procycling.no.

Les også: Kristoff frakjørt av 21-årig danske

– Jeg spilte poker
Den fjerde etappen ble et bikkjeslagsmål mellom rytterne høyt i sammendraget. Kristoff forsøkte flere ganger å angripe. Det samme gjorde de norske kontinentalrytterne Sondre Holst Enger (Sparebanken Sør) og Sven Erik Bystrøm (Øster Hus-Ridley).

Særlig i og over Sørmarkbakken ni kilometer fra målstreken ble det satt fart. På den første av i alt tre forseringer av den 20 prosent bratte bakken var Cort Nielsen parkert av Katjusja-stjernen og Bystrøm.

– Jeg måtte holde igjen første gang opp bakken. Jeg ville eksplodert om jeg hadde gått med. Jeg spilte poker og satset på at andre tok ansvar. Heldigvis lyktes det, forklarer 21-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TAKTISK TRIUMF: Magnus Cort Nielsen var lykkelig over at taktikken hans på de avgjørende kilometerne lyktes. Foto: Even Emberland, procycling.no

TAKTISK TRIUMF: Magnus Cort Nielsen var lykkelig over at taktikken hans på de avgjørende kilometerne lyktes. Foto: Even Emberland, procycling.no

Hjelpende hånd fra konkurrentene
Også på den siste runden så det farlig ut for sammenlagtlederen. Marco Marcato (Cannondale) satte fart og fikk blant annet med seg Kristoff, Holst Enger og Bystrøm. Cort Nielsen var i gruppe to.

På flata etter toppen tok han ansvar og støtet seg opp til favorittene.

– Jeg skjønte at jeg måtte med. Det var det avgjørende rykket.

Og til tross for at duoen Holst Enger og Davide Formolo ga alt for å holde unna, ble de sammen med Bystrøm hentet 3400 meter fra målstreken.

– Jeg traff godt med taktikken og sparte mest mulig krutt til spurten siden Kristoff virket svært sterk. Bonussekunder vil avgjøre rittet, og jeg ville sikre meg flest mulig, sier Cort Nielsen.

– Kristoff er favoritt
21-åringen presset den norske stjernen, men Kristoff holdt unna med et sykkelhjul og jublet for seier. Andreplass og seks bonussekunder gjør at Cort Nielsen fortsatt er åtte sekunder foran Jérôme Baugnies og ni sekunder foran nordmannen.

Les også: Tour de France-helt lover flere angrep i Norge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NÆR: Et sykkelhjul skilte nordmannen og 21-åringen i kampen om dagens seier. Foto: Tour des Fjords

NÆR: Et sykkelhjul skilte nordmannen og 21-åringen i kampen om dagens seier. Trykk på bildet for å se fullstendig målfoto. Foto: Tour des Fjords

Søndagens siste etappe skal være en etappe for spurterne. Med bare ni sekunder tilbake til Kristoff, frykter dansken for den gule trøya.

– Det blir tøft. Kristoff er favoritt til å vinne, og da må jeg være topp tre. Jeg skal hvert fall gjøre alt. Det hadde betydd mye for meg å vinne et femdagersritt, smiler Cort Nielsen og gjør seg klar til en ny tur på podiet for å hente den hvite ungdomstrøya.

Les også: – Katjusja var smarte, ikke feige

Avgjørelsen i årets Tour de Fjords serverer procycling.no deg søndag fra klokka 13:50. Oppløpet er identisk med lørdagens finale.

Forventet målgang er cirka klokka 18:00.

Tagget med: , , ,

Les også disse