Endelig satt den for Alexander Kristoff

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 27.08.21 17:02

Del på    

Årets første seier kom på den andre etappen i Deutschland Tour.

– Jeg har ventet lenge på denne. Jeg har ikke hatt en god sesong, jeg var nære i Arctic race, men å få en seier endelig nå var en god følelse.

Det fortalte Alexander Kristoff til arrangøren etter å ha vunnet den andre etappen i Deutschland Tour, etter et intenst spurtoppgjør med hjemmefavorittene Phil Bauhaus og Pascal Ackermann.

I vått vær holdt Kristoff seg langt fremme på den lokale runden i målbyen Ilmenau i Thüringen. I den siste motbakken angrep Anders Skaarseth (Uno-X Pro Cycling Team), og fikk med seg Nils Politt (Bora Hansgrohe) og Georg Zimmermann (Intermarché – Wanty – Gobert – Materiaux).

Dylan Teuns tok ansvar for Bahrain Victorious, og tauet inn angriperne.

På den siste kilometeren gjorde Sven Erik Bystrøm et sterkt opptrekk for Kristoff. Det var likevel Phil Bauhaus som åpnet spurten.

Kristoff tok hjulet til Bauhaus, men det så lenge ut til at tyskeren skulle ta seieren.

Men på de siste meterne matchet nordmannen farten til hjemmehåpet Bauhaus, og kriget seg forbi.

Artikkelen fortsetter under tweeten.

– Jeg liker å sykle i Tyskland. Jeg har tatt mange seire her, og vant en etappe i 2019, og jeg har gode minner herfra. Jeg kjører bra i vær som dette, selv om jeg ikke liker det. Men etter rittet liker jeg det, fortalte Kristoff til arrangøren etter målgang.

– Det var teknisk, og jeg visste jeg måtte være blant de fem beste på den siste kilometeren. Så gjorde Bystrøm et veldig godt opptrekk.

Sven Erik Bystrøm ble til slutt nummer fem. Rasmus Tiller (Uno-X Pro Cycling Team) ble nummer seks.

Deutschland Tour fortsetter lørdag og søndag med to etapper i Thüringen og Bayern.

Tagget med: , ,

Les også disse