Prøv Procycling Pluss idag

Kristoff frakjørt av 21-årig danske

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 30.05.14 14:02

Del på    

Katjusja-laget sviktet i Tour des Fjords.

HJELMELAND/FORSAND (procycling.no):  Magnus Cort Nielsen vant den tredje etappen av Tour des Fjords etter å ha kjørt seg opp til et brudd på tre mann mot slutten av løpet, støtet forbi og knust andremann i gruppen med flere sykkellengder i spurten.

– Det var helt fantastisk. Det var hardt da vi kjørte oss opp, og jeg må bare takke laget for hjelpen da. Siste bakken var knallhard, men da jeg kom over handlet det bare om spurten. Jeg skjønte jeg hadde seieren i lomma da det var 200 meter igjen. Det er fantastisk, sa Cort Nielsen til Tv2 etter målgang.

Dansken vant tidligere i år Ringerike Grand Prix, og han noterte seg i dag sin fjerde seier bare i mai.

– Terrenget i Norge passer meg bra. Jeg liker egentlig de små bakkene i Norge bedre enn terrenget i Danmark. Jeg var ikke sikker på at vi skulle klare å hente de tre på slutten, det var en kamp, men da vi kom inn i siste kneiken klarte vi det, sier Cort Nielsen til procycling.no på vei til podiet.

– Hva er ambisjonene videre nå?

– Ambisjonene blir å beholde sammenlagttrøyen. Det hadde vært helt utrolig, sier Cort Nielsen.

Magnus Cort Nielsen Fjords seier Even Emberland

CORT NIELSEN: Takket lagkameratene etter seieren. (foto: Even Emberland/procycling.no)

Cort Nielsen tar nå også over den gule ledertrøyen fra Alexander Kristoff, som tok spurten i hovedfeltet noen hundre meter bak Cort Nielsen.

– Det ble for tungt, og som fryktet klarte vi ikke holde det samlet. Jeg hadde noen mann igjen på slutten, men de var ikke sterke nok til å følge på slutten. Hadde jeg hatt beina. Det ser ut som om sammenlagtseieren ryker nå, så vi får se an, kanskje jeg heller går for enkeltetapper, sier Alexander Kristoff til procycling.no like etter etappen.

Kristoff Forsand

FRAKJØRT: – Laget bare eksploderer om dagen. (foto: Espen J. Lee)

 

Kristoff vant gårsdagens etappe i Tour des Fjords etter det han omtalte som perfekt lagarbeid. Det var til forskjell for hva laget hans hadde prestert i Tour of Norway og tidligere i Tour des Fjords.

Les mer: Kristoff: – Det var deilig

– Laget bare eksploderer om dagen. Det er vanskelig å si hvorfor, men nå slipper vi i hvert fall å jobbe for en gul trøye i morgen, sier Kristoff videre.

Cort Nielsen podiet Tour des Fjords Even Emberland

TERRENGET I NORGE: – Passer meg bedre enn i Danmark. (foto: Even Emberland/procycling.no)

Se resultater og alle oppdateringene fra Tour des Fjords’ 3. etappe i vinduene under:

 

 

Resultater:

Tagget med: , , , ,

Les også disse