Prøv Procycling Pluss idag

– Viser at jeg er ganske suveren

Even Emberland
Tips meg

Publisert 31.05.14 13:30

Del på    

Alexander Kristoff med ny seier i Tour des Fjords.

STAVANGER (procycling.no):  Alexander Kristoff vant den fjerde etappen av Tour des Fjords på hjemmebane i Stavanger foran Magnus Cort Nielsen og Sondre Holst Enger.

– Det var utrolig deilig. Vi måtte jobber hardt for dette. På slutten gikk det mange angrep, de andre lagene satte stort press. Heldigvis samlet det seg til slutt, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

Kristoff ble presset i spurten. Magnus Cort Nielsen kom raskt til høyre for ham, men Kristoff vant til slutt med en halv sykkellengde.

photofinish

– Jeg var uten hjelperyttere og alene i spurten. Det var en rask spurt i medvind. Jeg startet fra front. At jeg vinner da, viser at jeg er ganske suveren i Tour des Fjords.

Holst Enger prøvde seg flere ganger slutten, og det så lenge ut til at han skulle kjøre om seier da han, Sven Erik Bystrøm og Davide Formolo (Cannondale) var alene i tet fem kilometer før målstreken.

– Det stoppet opp i gruppen etter «grisabakken». Så jeg valgte heller å støte. Jeg følte det passet løypen bedre enn å vente på en spurt, sier Holst Enger til procycling.no rett etter målgang.

Han puster tungt og sliter med å snakke.

– Jeg begynner å bli lei av tredjeplasser nå. Jeg gjorde et forsøk for seieren på slutten, men det gikk litt tregt med Cannondale-karen, og da Bystrøm kom opp stoppet det ytterligere opp.  Jeg støtet igjen, men brant litt for mye krutt på slutten til å kunne spurte skikkelig, sier Holst Enger.

– Jeg har ambisjoner om bedre enn en tredjeplass i morgen.

Hard avslutning
Det var en høydramatisk avslutning på den fjerde etappen av Tour des Fjords. Opp «Grisabakken» siste gang med ni kilometer igjen støtet Sven Erik Bystrøm og åpnet samtidig opp hele rittet. Sondre Holst Enger gikk kontra med en Cannondale-ryttere. Bystrøm kom noen kilometer senere alene opp til dem.

I gruppen bak måtte Alexander Kristoff ta mange av føringene. Halvannen kilometer før målstreken ble Formolo hentet og det var klart for spurt.

Den vant Kristoff et sykkelhjul foran Cort Nielsen til stor jubel fra hjemmepublikummet.

Tour des Fjords avsluttes søndag med 171 kilometer fra Risavika til Stavanger. procycling.no følger selvfølgelig etappen fra første pedaltråkk.

Se resultater og hele den dramatiske avslutningen i LIVE-vinduet under.

 

Resultater

Tagget med: , , ,

Les også disse