Prøv Procycling Pluss idag

SPURTDUELLEN: Sondre Holst Enger (til venstre) og Alexander Kristoff har barket sammen i spurtene i Tour des Fjords. Konfliktnivået mellom de eksplosive sprinterne stiger idet rittet går mot slutten (foto: procycling.no).

– Katjusja var smarte, ikke feige

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 30.05.14 19:17

Del på    

Tour des Fjords-ryttere skjønner lite av Atle Kvålsvolls «Kristoff-kritikk».

HJELMELAND/FORSAND (procycling.no): Igjen er det gnisninger mellom Katjusja og Sparebanken Sør. Atle Kvålsvoll var ikke fornøyd med WorldTour-lagenes opptreden under andre etappe av Tour des Fjords torsdag.

Sportsdirektøren hos Sparebanken Sør fortalte TV2 at Katjusja, laget med storfavoritten Alexander Kristoff, ikke tok nok ansvar da det lenge så ut til at bruddet skulle holde helt inn til Haugesund.

– Det skal være såpass mange hakk over på ProTour-nivå. Da forventer i alle fall jeg at de lagene er med og tar ansvar og ikke overlater det til kontinentallagene, sier Kvålsvoll, som styrer laget til Sondre Holst Enger.

Den unge og fremadstormende Holst Enger spurtet inn til en ny pallplass på torsdagens 203 kilometer lange etappe til «Sildabyen». Kristoff vant ganske overlegent etter et imponerende lagarbeid fra Katjusja på slutten.

«Camp Kristoff» høster støtte
Da hadde det russiske laget latt sammenlagtlederens lag, belgiske Wanty – Groupe Gobert, gjøre mesteparten av dra-jobben for å hente inn bruddet. Også Sparebanken Sør måtte kjøre i front av hovedfeltet.

– Hvis man skal vinne må man kjøre smart og det gjorde Katjusja i går, sier Joker-rytter Vegard Robinson Bugge, som også tok føringer på front under etappen, i et forsøk på å posisjonere Jo Kogstad Ringheim før spurten.

– Sparebanken Sør har en sjans å vinne med Holst Enger i dette rittet og da må de også gjøre en jobb for å få til det. Katjusja hadde ikke ledertrøyen i går, forklarer Bugge videre før starten på den tredje etappen.

Joker-syklisten får støtte fra Team FixIT.nos Filip Eidsheim.

– Dette er et spill. Det Katjusja gjorde var smart, ikke feigt. Jeg syns det er helt OK. For oss som prøver å gå i brudd er det bare en fordel, sier den 24 år gamle bergenseren.

– Jeg skjønner ikke helt kritikken. Holst Enger virker veldig sterk. Da må de prøve å gjøre noe selv, og ikke la andre gjøre all jobben.

Michael Olsson forstår heller ikke kritikken fremsatt av Kvålsvoll.

– Det Katjusja gjorde var helt korrekt. Det er sånn syklingen fungerer. De hadde ikke trøyen. Holst Enger lå foran Kristoff i sammendraget, sier den svenske mesteren.

SKUFFET: Alexander Kristoff måtte gi slipp på den gule ledertrøyen etter tredje etappe. Men lørdag og søndag venter nye muligheter for Stavanger-syklisten (procycling.no)

SKUFFET: Alexander Kristoff måtte gi slipp på den gule ledertrøyen etter tredje etappe. Men lørdag og søndag venter nye muligheter for Stavanger-syklisten (procycling.no)

Takk for sist…
Også under Tour of Norway var det høyt konfliktnivå mellom Katjusja og Sparebanken Sør. På etappen til Sarpsborg endte Katjusja opp med å kjøre sitt eget lag i senk. Da mistet Kristoff både ledertrøyen og muligheten til å spurte om etappeseieren.

På den kuperte etappen til Forsand fredag tok Katjusja kontroll, men både Kristoff og Holst Enger fikk det tøft. Etter tre etapper av Tour des Fjords er Kristoff dermed 13 sekunder bak den nye sammenlagtlederen, Magnus Cort Nielsen (Team Cult).

Den talentfulle dansken viste styrke da han distanserte Kristoff og Holst Enger på sin vei mot etappeseier på Forsand.

Med Kristoff ute av gul trøye, og Holst Enger fortsatt uten etappeseier i årets Tour des Fjords, blir det interessant å se hvilket lag som tar ansvar på lørdagens etappe.

– Det ser ut som sammenlagtseieren ryker nå, kanskje jeg heller går for enkeltetapper, sier en sliten Kristoff på Forsand fredag kveld.

– Nå slipper vi hvertfall «å jobbe» i morgen, konkluderer hjemmefavoritten.

Tagget med: , , ,

Les også disse