NESTEN: Sondre Holst Enger ble kun slått av John Degenkolb på Mallorca. FOTO: Bryn Lennon/tdwsport.com

Holst Enger på andreplass i sesongdebuten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 25.01.18 18:15

Del på    

Kun John Degenkolb var raskere på Mallorca.

(procycling.no): Torsdag syklet Sondre Holst Enger sitt første ritt for Israel Cycling Academy. Det endte med andreplass, kun slått av John Degenkolb (Trek-Segafredo).

Det 179 kilometer lange Trofeo Campos-Porreres-Felanitix-Ses Salines, som er første dag av Mallorca Challenge, var arena for nordmannens sesongdebut.

I den teknisk krevende finalen, mot syd på Mallorca, var Degenkolb først rundt siste sving. Med 200 meter igjen leverte tyskeren en solid spurt, og holdt Enger bak seg. Jasper de Buyst (Lotto Soudal) tok tredjeplassen.

– Jeg fikk veldig god hjelp fra laget. De var alltid der for meg. På de siste kilometerne holdt de seg foran meg, så jeg sparte mye krefter. På den siste kilometeren satt jeg i en veldig god posisjon, sier Enger i en video lagt ut av Israel Cycling Academy.

– Jeg prøvde å passere John Degenkolb, men det holdt ikke. Andreplass er jeg veldig glad for. Det var sesongens første ritt, så jeg fikk en god start, konstaterer 24-åringen.

Andreplassen var Sondre Holst Enger sin første pallplass siden han ble nummer tre på den 16. etappen av Tour de France i 2016.

Se spurten her!

Viktig tysk seier

På Mallorca Challenge sin åpningsdag var det to ryttere, med mye motgang bak seg, som kjempet om seieren på oppløpet.

Tyske Degenkolb trakk det lengste strået. Sondre Holst Enger har hatt sitt å stri med i AG2R, men Degenkolb har også vanskelige sesonger bak seg. 29-åringen havnet på sykehus etter en ulykke på treningsleir i januar 2016, og var nære ved å miste en finger. Siden den gang har Trek-Segafredo-spurteren fremstått svakere enn han gjorde i den fabelaktige 2015-sesongen.

I 2017 ville han slå tilbake, men kroppen taklet ikke all treningen. Dermed ble en etappeseier i Dubai Tour eneste triumf forrige kalenderår. Trek-Segafredo kjører fremdeles med 29-åringen som kaptein i klassikere og spurter. Torsdagens triumf var utvilsomt av det viktige slaget for Degenkolb.

– Det er en fantastisk følelse! Jeg har jobbet hardt gjennom vinteren, og etter alt som skjedde i fjor, så er det en stor lettelse å få tilbake følelsen av å vinne. Og å vite at jeg fortsatt kan vinne ritt, for det er en stund siden forrige gang jeg krysset målstreken som førstemann, sier Degenkolb i en pressemelding.

 

Mallorca Challenge fortsetter fredag med det mer kuperte Trofeo Serra de Tramuntana, som trolig vil passe bedre for Sindre Lunke. Trønderen trillet trygt gjennom torsdagens ritt, og var åtte sekunder bak vinneren over målstreken. Dermed var debuten for Fortuneo-Samsic unnagjort.

(Artikkelen oppdateres)

Tagget med: , , , , ,

Les også disse