FØRSTE GANG UTENFOR PALLEN: Kristoffer Halvorsen havnet utenfor pallen for første gang i årets Tour de l'Avenir. FOTO: Mario Stiehl, Tour of Norway

Halvorsen utenfor pallen da bruddet gikk inn

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.08.17 16:46

Del på    

Feltet maktet aldri å organisere seg.

(procycling.no): Patrick Gamper (Østerrike), Ilya Volkau og Vasili Strokau (Hviterussland) kom seg avgårde i dagens brudd og hovedfeltet skulle aldri hente dem igjen. På den 157,1 kilometer lange, kuperte etappen mellom Montreuil-Bellay og Amboise var det ingen som ville ta initiativ til å hente trioen, som hadde en stabil ledelse på mellom fem og seks minutter store deler av etappen.

Bak i hovedfeltet var det stillingskrig og flere forsøkte å etablere grupper for å komme seg opp. Med 30 kilometer til mål var Rasmus Fossum Tiller løs i en gruppe på omtrent ti mann, hvor de aller fleste store nasjonene var representert, men forsøket ble nøytralisert av hovedfeltet. Med en ledelse på nærmere seks minutter på dette tidspunktet var det tydelig at trioen i front ikke kom til å bli hentet.

Halvorsen vant spurten i hovedfeltet

Med østerrikeren bare fire sekunder bak sammenlagtleder Kasper Asgreen og de to hviterusserne betydelig mye lengre bak var det åpenbart i alles interesse med et godt samarbeid. Inne på de siste kilometerne ble Volkau distansert, mens de to fortsatte.

Over målstreken i Amboise var det Strokau som var først over streken, mens Gamper overtar sammenlagtledelsen i rittet. 12 sekunder senere krysset Volkau streken også.

Hovedfeltet fikk opp dampen noe på den siste mila, med initiativ blant annet fra det danske laget, og i spurten var det Kristoffer Halvorsen som var raskest og tok fjerdeplassen, tre minutter og 48 sekunder bak vinneren. Dette er den første etappen Joker Icopal-rytteren havner utenfor pallen i det franske etapperittet. Han vant den tredje etappen, og har i tillegg en andreplass og to tredjeplasser. Han beholder også den grønne poengtrøyen etter en ny, sterk plassering.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse