HANG ETTER: U23-gutta var uheldige under onsdagens etappe i Olympia's Tour. Her fra U23-utgaven av Flandern rundt. Foto: Jarle Fredagsvik/procycling.no

Landslaget hindret av velt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.09.16 17:15

Del på    

U23-gutta uheldige da det avgjørende bruddet gikk i Olympia’s Tour.

(procycling.no): Tirsdag fortsatte 2.2U-rittet Olympia’s Tour med en 141.3 kilometer lang etappe i Assen, Nederland.

I et hektisk sykkelritt kom en bunnsolid gruppe på 22 mann av gårde etter 25 kilometer, et bruddforsøk som holdt helt til mål. Til slutt stod etappeseieren mellom Jan-Willem Van Schip (Baby Dump-Join’s De Rijke) og Pavel Sivakov (BMC Development Team). Nederlenderen vant duellen om etappetriumf, mens Sivakov tok over ledelesen i sammendraget.

De norske guttene ble hindret av velt som gikk like før det avgjørende bruddet forsvant. Kristoffer Halvorsen forsøkte å kjøre seg opp til teten, men jakten varte ikke lenge før sørlendingen måtte gi tapt.

– Det var litt av en etappe. Skikkelig klassikerstil med brostein og sidevind. Vi kom skeivt ut med hele laget etter velten da bruddet som gikk inn stakk. Vi kjørte fint etter det. Ole (Forfang) ga hjul over brosteinene til Kristoffer (Halvorsen) og endte opp i gruppetoen. Fire mann igjen, og absolutt muligheter i morgen, skriver sportsdirektør for nordmennene i Nederland, Svein Erik Vold, i en SMS til procycling.no.

Rasmus Tiller brøt dagens etappe grunnet sykdom. Dermed er Amund Grøndahl Jansen, Kristoffer Halvorsen, Ole Forfang og Fridtjof Røinås de gjenværende norske bidragene i rittet.

Uten temposykler maktet ikke landslaget å kjempe i toppen på mandagens åpningsetappe, en 18.9 kilometer lang lagtempo.

Torsdag venter to etapper i Olympia’s Tour. Først en 15.3 kilometer lang individuell tempo, fulgt av en relativt flat spurtetappe på 131.5 kilometer.

Slik gikk det til:
En flat løype på 141.3 kilometer rundt Assen i Nederland ventet på rytterne da de trillet i gang klokken 12.

Mads Pedersen (Danmark) og Sjors Dekker (Baby Dump-Join’s De Rijke) var de første som fikk en større luke. Duoen ledet med 45 sekunder, men det gikk ikke lang tid før feltet nok en gang var samlet.

Etter 25 kilometer gikk en større gruppe av gårde. Sammenlagtleder Colin Joyce (USA) var blant de 22 utbryterne, som satte et durabelig tempo.

Halvorsen forsøker
Snau seks mil ut i rittet forsøkte Kristoffer Halvorsen å kjøre seg opp til teten. Kristiansands-gutten fikk med seg en annen rytter, men de fikk aldri kontakt med lederne.

Helt fremst, fire minutter foran forfølgerne, var gruppen redusert til 15 mann. Ytterligere fire ryttere kastet måtte gi opp kampen innen teten traff den siste mila.

De elleve resterende rytterne startet å støte på hverandre, noe som førte til at forfølgerne nærmet seg noe. Ledelsen de hadde var dog mer enn stor nok til å holde helt inn.

To mann igjen
Russiske Pavel Sivakov (BMC Development Team) støtet med tre kilometer igjen, og fikk med seg nederlandske Jan-Willem Van Schip (Baby Dump-Join’s De Rijke). Sistnevnte var overlegen i spurtduellen mot Sivakov, og vant med god margin.

Dog gikk ikke russeren tomhendt fra den andre dagen i Olympia’s Tour. Sivakov klatret fra 24. plass i sammendraget helt opp til toppen, og er dermed rittets leder i det fem etapper gjenstår.

Tagget med: , , , ,

Les også disse