I GANG MED GENERALPRØVEN: Det norske u23-landslaget, her fra Tour de l´Avenir. Foto: Norges Cykleforbund

– Vi er på skuddhold

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 27.09.16 19:50

Del på    

U23-landslaget åpnet Olympia’s Tour med lagtempo.

(procycling.no): Det norske U23-landslaget er for øyeblikket i Nederland, hvor de sykler 2.2U-rittet Olympia’s Tour. Rittet har syv etapper på seks dager, og begynte tirsdag med en 18.9 kilometer lang lagtempo i Hardenberg.

Det er de seks VM-uttatte rytterne som skulle sykle rittet for Norge: Joker Byggtorget-rytterne Amund Grøndahl Jansen, Ole Forfang, Kristoffer Halvorsen og Anders Skaarseth, samt Rasmus Tiller (Lillehammer CK) og Fridtjof Røinås (Sparebanken Sør).

Dessverre hadde Skaarseth blitt syk, og startet ikke rittet tirsdag.

Dermed måtte landslaget klare seg med fem ryttere, noe som gjorde det vanskelig å hevde seg helt i toppen.

Etappen ble vunnet av det amerikanske landslaget. De brukte 20:37 på de 18.9 kilometerne, noe som tilsa en gjennomsnittsfart på 55 kilometer i timen. De var ti sekunder foran Australia, mens Rabobank Development Team fulgte fire sekunder bak der igjen.

Norge brukte 21:17, og var med det 40 sekunder bak USA. De norske VM-håpene ble dermed nummer elleve. 

– Det var en brukbar gjennomføring, uten temposykkel på alle fem og en i minus, så er vi på skuddhold, skriver sportsdirektør for det norske landslaget i rittet, Svein Erik Vold, i en SMS til procycling.no.

I tillegg til de fem VM-klare norske syklistene, er Henrik Evensen med for SEG Academy. Det nederlandske talentlaget havnet på plassen foran Norge, på samme tid. Evensen kjører i rittet sammen med blant andre Jenthe Biermans, som blir lagkamerat med Alexander Kristoff i Katusha neste sesong.

Fullstendige resultater finner dere her her: Resultater Olympia’s Tour, etappe 1

Tagget med: ,

Les også disse