Prøv Procycling Pluss idag

I GULT: Chris Froome vant Tour de France for tredje gang i 2016. FOTO: KENZO TRIBOUILLARD (AFP PHOTO /SCANPIX)

Froome om Tour de France-løypen: – Mer utfordrende for meg

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 18.10.16 21:57

Del på    

Dette tenker sammenlagtfavorittene om neste års ritt.

(procycling.no): Årets Tour de France-vinner, Chris Froome, var i salen da neste års Tour de France-løype ble presentert i Paris tirsdag. Der ble han introdusert for en løype med kortere bakker, færre toppavslutninger og langt færre tempokilometer enn i årets utgave. En løype som passer ham dårligere.

Briten suverent raskest på temposykkelen av sammenlagtfavorittene under årets Tour de France, og fikk dermed flere minutters avstand ned til mange av sine rivaler. At det kun skal sykles 36 tempokilometer neste år, sammenlignet med 54,5 tempokilometer i år, er derfor ikke fordelaktig for Sky-rytteren.

– Bare én tempoetappe mot slutten av rittet, i tillegg til en prolog, gir veldig få tempokilometer. Det kommer definitivt til å gjøre det mer utfordrende for meg, sier Froome til Cyclingtips.com.

Konkurrentene jubler

Det er konkurrentene hans glade for. Irske Dan Martin, som ble nummer ni i årets utgave, er blant dem som lot seg begeistre av presentasjonen.

– Jeg er ikke skuffet over at det kun er to korte tempoetapper, og jeg liker veldig godt hvordan fjelletappene ser ut. Mange av dem passer meg veldig bra, særlig fordi det er bonussekunder. Jeg er god på sprinter i slikt terreng, sier Etixx-QuickStep-rytteren til Cyclingweekly.com.

Heller ikke Orica-BikeExchange-rytter Adam Yates vil savne tempokilometerne.

– Jeg synes løypen ser bra ut. Det er lite tempokjøring og fjelletappene er helt i min gate, sier Yates.

(Saken fortsetter under bildet.)

FORNØYD: Adam Yates er glad for at Tour de France 2017 byr på frre tempokilometer enn året før. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

FORNØYD: Adam Yates er glad for at Tour de France 2017 byr på frre tempokilometer enn året før. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Nairo Quintana kunne nok tenkt seg enda flere toppavslutninger, men hans sportsdirektør i Movistar, Alfonso Galilea, tror at colombianeren likevel vil bite godt fra seg i neste års trasé.

– Han vil nok være godt fornøyd med at tempoetappene er så korte, men vi må se nærmere på løypen når vi har vår første samling neste uke, sier Galilea.

Spår mer aggressiv kjøring

Froome skal nok også ta en nøyere gjennomgang av løypeprofilen, men allerede etter den overfladiske presentasjonen dannet han seg et inntrykk av hvordan neste års ritt kommer til å bli.

– Det er kun målgang på tre topper neste år. Jeg tror det åpner for flere angrep på andre steder i løypen. Rytterne kommer ikke til å vente med å angripe til de nærmer seg toppen. Det er definitivt noen harde fjelletapper som ikke ender i en motbakke, så det kommer til å bli kjørt aggressivt, spår 31-åringen.

Det liker Romain Bardet. Han ble nummer to sammenlagt i forrige utgave, men var likevel over fire minutter bak suverene Froome.

– Forrige ritt ble avgjort av at vi hadde så lange perioder i fjellene. Jeg jublet da jeg så denne løypen, for det er aldri mer enn to strake dager i fjellene, sier Ag2r-rytteren til Velonews.com.

Tagget med: , , , , , , , , , ,

Les også disse