Prøv Procycling Pluss idag

VANT: Chloe Hosking fra Australia vant La Course i 2016. FOTO: LIONEL BONAVENTURE (SCANPIX/AFP PHOTO)

Kvinnerittet La Course flyttes til Alpene: – Veldig spennende

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 18.10.16 18:05

Del på    

Endagsrittet flyttes fra Champs-Élysées til Col d’Izoard.

(procycling.no): Kvinnene er har fortsatt ikke sitt eget Tour de France, men de siste årene har arrangør ASO gitt dem en prøvesmak på folkefesten ved å arrangere endagsrittet La Course på Champs-Élysées. Siden 2014, på samme dag som herrene avslutter sitt Tour de France, har verdens beste kvinnelige syklister spurtet om seieren midt i Paris.

Slik vil det ikke bli neste år. I 2017 skal La Course nemlig flyttes fra brosteinen på Champs-Élysées til fjellet Col d’Izoard. Kvinnene skal sykle de 66 siste kilometerne av den siste klatreetappen i neste års Tour de France.

– Det synes jeg er veldig spennende, sier sportsdirektør i Team Hitec Products, Karl Lima.

Passer dårlig for Hitec

Det norske profflaget har deltatt i alle de tre foregående utgavene av La Course, og markerte seg i 2015 med Kirsten Wilds niendeplass. Også i fjor hadde de ambisjoner om en topplassering, men Emilie Mobergs spurt holdt bare til en 17.-plass.

Det hadde Lima et håp om å forbedre i neste års ritt, men med målgang på Col d’Izoard må de ambisjonene justeres.

– Vi må stille med et helt annet lag enn vi hadde tenkt. En slik løype passer ikke oss særlig godt, sier Lima, og utdyper:

– Akkurat nå har vi ingen toppklatrere. Vi har noen som er under utvikling, men ingen som kan kjempe om en plassering blant de fem-ti beste, sier han.

– Kan bli kjempespennende

Likevel har han ryttere i troppen som gleder seg stort.

– Det er jo dritkult! Nå fikk jeg plutselig veldig motivasjon til neste sesong, sier Miriam Bjørnsrud, som er blant de mer habile klatrerne i Hitec-laget.

(Saken fortsetter under bildet.)

GLEDER SEG: Miriam Bjørnsrud ser frem til å bryne seg på mektige Col d'Izoard. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

GLEDER SEG: Miriam Bjørnsrud ser frem til å bryne seg på mektige Col d’Izoard. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er gøy at de legger inn litt fjell og bakker i kvinnerittene også. Det kan bli et kjempespennende ritt, sier 24-åringen, som i 2015 ble norgesmester i den kuperte løypen på Lillehammer.

Uvant

Bakken opp Col d’Izoard er 14,1 kilometer lang og har en gjennomsnittlig stigningsprosent på 7,3. Kvinnene skal dog bare bryne seg på de ti første kilometerne av stigningen. Det er likevel mer enn Hitec-damene og de andre kvinnelige proffsyklistene er vant med.

– Det er noen lange bakker i Giro Rosa, og vi hadde en avslutning på Mont Ventoux i Ardèche. Det var en utrolig opplevelse. Vi bør ha flere slike bakker, sier Bjørnsrud.

Lima er enig.

– Det er bra at de varierer på løypene. I år var det litt mange kriteriumsritt i WorldTouren, men nå blir det jo ett mindre, sier sportsdirektøren, som aller helst hadde sett at La Course ble mer enn bare et endagsritt.

– Variasjon er bra, men jeg hadde jo egentlig håpet på flere etapper. Jeg mener det ville vært en naturlig utvikling av rittet. Kanskje å skape et mini Tour de France med tre etapper: én fjelletappe, én tempo og avslutning på Champs Élysées, sier han.

 

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse