Prøv Procycling Pluss idag

FORRIGE GANG FROOME VAR I UCI-RITT: Chris Froome har vært på sidelinjen siden Criterium du Dauphiné. Nå har han pekt ut UAE Tour som stedet han vil returnere til konkurranse. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Froome forlot Ineos-leir etter to dager: – Han er ikke bra

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 5.01.20 10:55

Del på    

Rekonvalesensen går tregt for den firedoble Tour de France-mesteren.

(procycling.no): Chris Froome (Ineos) veltet stygt da han rekognoserte tempoetappen i Criterium du Dauphiné i juni i fjor. Briten var ute resten av sesongen, men gjorde et lite comeback under et showritt i Japan.

Froome, som har vunnet Tour de France fire ganger og jakter sin femte, har hatt en vanskelig rekonvalesens. Han pådro seg flere brudd i velten, og i november fjernet han skruer og plater fra hoften og albuen.

Italienske Bicisport melder at 34-åringen forlot Team Ineos sin treningsleir bare etter et par dager. Froome skal være langt unna sitt toppnivå, og det er usikkert om han vil komme tilbake til det nivået han har vært på.

– Etter to dager med trening i Spania, reiser Froome hjem igjen. Han er ikke bra, og hvem vet om han kommer tilbake, sier sportsdirektør i Ineos, Dario Cioni, til Bicisport. 

I Ineos sin Grand Tour-kabal er Froome tiltenkt en rolle i Tour de France-laget, der han ønsker å bli historisk ved å ta sin femte gule trøye. Det var lenge spørsmål rundt hvorvidt regjerende Tour-vinner, Egan Bernal, skulle stille i Giro d’Italia eller ikke før Tour de France.

Men ettersom det er svært usikkert om Froome rekker å bygge opp formen igjen de neste syv månedene, skal Bernal og Geraint Thomas nå fokusere fullt og helt på Tour de France, mens Richard Carapaz får rollen som kaptein i Giro d’Italia.

Bernal dropper giroen

Tagget med: , , ,

Les også disse