LANG VEI TILBAKE: Chris Froome får det tøft med å nå sitt gamle, vante nivå mener britens sportsdirektør. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Froome får det tøft med å komme tilbake

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.12.19 19:28

Del på    

Portal lover Tour-vinneren 100 prosent støtte.

(procycling.no): Selv uten Chris Froome i beregningen vil lederne i Team Ineos måtte legge en komplisert Grand Tour-kabal neste sesong. Men den firdobbelte Tour de France-vinneren har selvsagt til hensikt å melde seg på. De siste ukene har briten bygget seg opp jevnt og trutt, i det som kommer til å bli en langvarig restitusjon etter sommerens krasj.

Froome pådro seg omfattende skader og brudd da han veltet under en rekognosering før en tempo i Critérium du Dauphiné. 34-åringen krasjet med en murvegg og fikk bruddskader på lårbeinet, albuen, rygg og bryst. Froome gikk dermed glipp av Tour de France, hvor lagkameratens hans Egan Bernal gikk helt til topps og forsvarte Team Ineos sin tittel etter at Geraint Thomas vant rittet i 2018.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Froome har siden ikke konkurrert, men gjenopptatt treningen med sikte på å returnere til Tour de France og kjempe om en historisk femte tittel. Team Ineos-sportsdirektør Nicolas Portal tror Froome er kapabel til å komme tilbake å kjempe i Tour de France, men på spørsmål om hvorvidt den kenyanskfødte briten vil gjenfinne sitt vante, høye nivå føler franskmannen at han må ta sine forbehold.

– Froomey hadde stor uflaks med den voldsomme krasjen i Dauphiné. Men slik vi kjenner Chris vil han definitivt sette seg et mål om å hevde seg i touren 2020, sier Team Ineos-sportsdirektør Nicolas Portal til den franske nettsiden Cyclism’Actu.

– Den beste måten å restituere seg raskt er å gjøre det på riktig måte. Han har gjort touren til et mål, han vil så inderlig bli historisk ved å vinne en femte tour. Det blir vanskelig, men jeg tror han har råd til å ta tiden til hjelp.

– Han vil nok klare å restituere seg, men å restituere seg fullstendig, være tilbake 100 prosent som utøver, kommer til å bli uhyre tøft. Selvsagt er det håp, vi skal støtte ham 100 prosent, men det som skjedde var veldig alvorlig, og bare det å komme tilbake på sykkelen på måten han har gjort de siste ukene må regnes som en stor bragd i seg selv.

Fremtidens Ineos

Siden 2012 har Team Ineos (tidligere Team Sky) vunnet sju Tour de France-titler med fire ulike ryttere. Senest med colombianeren Bernal som ble tidenes yngste vinner av den gule trøyen og Colombias første Tour-vinner.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I den siste overgangsperioden har laget heller ikke ligget på latsiden med signeringene av Giro d’Italia-vinner Richard Carapaz fra Movistar og tempoverdensmester Rohan Dennis fra Bahrain-Merida.

Med Froome og Thomas begge godt over 30 år, understreker Portal at laget har flere unge og fremadstormende talent som vil måtte kreve sin plass lenger oppe i hierarkiet i årene som kommer. I tillegg til nevnte Bernal og Carapaz nevner sportsdirektøren ryttere som Pavel Sivakov, Ivan Sosa og Filippo Ganna.

– Vi er nødt til å planlegge for fremtiden, Richard ønsket å komme til laget vårt, det var ingen som tvang ham. Vi har meriterte vinnere som Froomey og Geraint, vi har også Egan som kommer til å fortsette å vinne, håper vi iallfall. Men vi må se fremover, med ryttere som Pavel og Carapaz. Vi vet ikke hvor lenge Froomey og Geraint vil holde seg på topp. Vi må være klare.

– Andre lag rundt oss blir også sterkere. Se på Jumbo-Visma som i løpet av få måneder har gått fra å være et veldig godt lag til å bli et ekstremt godt lag i 2020. Vi må altså være klare.

– I år har vi sett at de unge rytterne er sultne og kapable til å gjøre utrolige ting. Egan er noe helt spesielt, kapabel til å vinne i en alder av 20, 21, men akkurat det visste vi fra før. Det tar kanskje et par år til før vi ser hva Ivan, Filippo og til og med Pavel virkelig kan få til. De jobber hardt og viser at de kan vinne allerede nå.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse