Prøv Procycling Pluss idag

IKKE TIL GIROEN: Egan Bernal går inn for å forsvare den gule trøyen i Tour de France i 2020. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Bernal dropper giroen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 30.12.19 11:16

Del på    

Det melder kolombiansk avis.

(procycling.no): Årets Tour de France-vinner har flere ganger lekt offentlig med tanken om å kjøre en Giro/Tour-dobbel i 2020, og ytret et spesielt ønske om å få sykle Giro d’Italia.

Den kolombianske avisen El Tiempo skriver at Bernal bekrefter at han vraker giroen og har sammen med Team Ineos kommet til enighet om rittprogrammet for 2020, som vil basere seg rundt Tour de France – hvor han skal forsøke å forsvare seieren sin.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I år som i fjor starter 22-åringen sesongen på hjemmebane. Først med det nasjonale mesterskapet, før han stiller på startstreken i Tour Colombia 2.1, hvor han endte som nummer fire i fjor.

Videre venter et mer eller mindre identisk program fra 2019, hvor han trolig først skal forsvare sammenlagtseieren i Paris-Nice, før turen går videre til Volta a Catalunya. Deretter vender han hjem til Kolombia for å lade opp til touren, før enten Critérium du Dauphiné eller Tour de Suisse blir hans siste forberedelse til touren.

(artikkelen fortsetter under)

– Froome får det tøft med å komme tilbake

I 2020 må Team Ineos balansere med fire Grand Tour-vinnere i rekkene. I tillegg til Geraint Thomas, Chris Froome og Egan Bernal, som var i laget i utgangspunktet, har man også signert årets Giro d’Italia-vinner Richard Carapaz. Sistnevnte har ytret at han vil forsvare Giro-tittelen sin og det britiske laget sender trolig ecuadorianeren dit.

Thomas uttalte til The Guardian tidligere i desember at han trolig også ender opp med å satse mot Tour de France. La Grande Boucle er også Froomes absolutte mål i 2020, men hvorvidt briten er kapabel til å leve opp til gamle prestasjoner er usikkert – gitt hans omfattende skader fra Critérium du Dauphiné og den pågående rekonvalesensen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse