Prøv Procycling Pluss idag

SINT: Alexis Vuillermoz kjeftet på Moscon etter spurten om tredjeplassen, til liten nytte. Foto: Tim De Waele

Forbannet Vuillermoz etter spurtnederlag mot Moscon

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.10.17 21:45

Del på    

Supertalentet til Team Sky i fokus etter at han tok tredjeplassen i Lombardia.

(procycling.no): 38 sekunder etter at Vincenzo Nibali vant årets siste monument, sikret Gianni Moscon seg tredjeplassen. Dermed ble det italienske seier og tredjeplass, med Julian Alaphilippe i midten. Pallplassen til Moscon, var på bekostning av Alexis Vuillermoz, som ble nummer fire.

AG2R-rytteren lå på hjulet til Moscon på oppløpet. Italieneren åpnet spurten, og stengte døra for franskmannen. Dermed var det lite Vuillermoz kunne gjøre, og på de siste meterne gestikulerte han med armene mot den talentfulle Sky-rytteren.

Raskt kom rapportene om at AG2R-rytteren hadde blitt diskvalifisert. Det meldte det franske WorldTour-laget selv på Twitter. Meldingen ble siden slettet. Vuillermoz var nemlig ikke disket, og beholdt dermed fjerdeplassen.

Temperaturen roet seg noe etter lørdagens ritt. Vuillermoz ønsket først å legge inn protest mot Moscon. Da han fikk sett spurten i opptak med en sportsdirektør fra laget bestemte han seg for å ikke gjøre det, da de mente spurten var ok. Dermed kunne Moscon feire pallplass på første forsøk i Il Lombardia.

– Han sa noe, men jeg synes jeg spurtet ryddig. Det er ikke sånn att du må flytte på deg fordi noen vil gjøre spurten sin. Han tapte, men jeg tror ikke han hadde beina uansett, sier Moscon til cyclingnews.

Italieneren forsøkte seg med angrep tidligere i rittet, men hadde lite å svare med da vinnerstøtet gikk.

– Jeg kan ikke angre på noe. Jeg angrep halvveis opp Civiglio, men det var åpenbart at Vincenzo var den sterkeste. Pinot fulgte ham, men så sprakk han. Jeg så Vincenzo i dag morges, og sa han kom til å vinne. Jeg fikk rett, konkluderte unggutten.

Vil forsvare seg mot FDJ-anklager

Det har stormet, jevnt og trutt, rundt Team Sky sitt supertalent i store deler av 2017. I mai ble italieneren suspendert etter å ha slengt rasisitke kommentarer mot FDJ-rytter Kevin Reza. I VM ble Moscon fersket da han hang på en følgebil, mens siste kontrovers er at Sébastien Reichenbach, også han fra FDJ, vil politianmelde Moscon. Sveitseren mener Sky-rytteren veltet ham med vilje i Tre Valli Varesine.

– FDJ har alltid vært raske med å kritisere Sky for alt vi gjør, skal Moscon ha sagt etter målgang lørdag, ifølge sykkeljournalist Daniel Friebe.

23-åringen mener ikke han har gjort noe galt mot Reichenbach.

– Jeg frykter ikke en ny utestengelse, fordi jeg ikke har gjort noe galt. Anklagene er veldig alvorlige, og de må forklare dem. Mitt navn har blitt svertet av det de skrev, og denne gangen vil jeg ikke la det passere.

Sky-talentet ville ikke beskrve detaljene rundt velten i Tre Valli Varessine, og forklarte at han hadde gitt sin side av saken til UCI.

– Jeg er klar til å forsvare meg selv, og jeg er ikke bekymret. Om sannheten kommer fram, så har jeg ingenting å frykte.

– Det er beklagelig. For disse tingene er ikke bra for sykkelsporten, eller for meg personlig. Det hadde vært bedre om vi kunne vært venner, men det virker umulig. Vi får se hvordan denne hendelsen, med de samme folka og det samme laget, ender, ytret Moscon.

Tagget med: , , , ,

Les også disse