ET FORSØK TIL: Fabio Aru klarte ikke å få i gang karrieren igjen i UAE Team Emirates. Nå prøver han på nytt i Qhubeka ASSOS. Foto: PHOTOGOMEZSPORT / Luis Angel Gomez

Fabio Aru fortsetter på WorldTour-nivå

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 3.12.20 12:46

Del på    

Italieneren skal forsøke å redde karrieren i Team Qhubeka ASSOS.

(procycling.no): Ryktene har svirret lenge rundt Fabio Arus fremtid. Torsdag morgen kom endelig bekreftelsen.

Fabio Aru sykler for Team Qhubeka ASSOS i 2020.

Sardinia-syklisten har tre mislykkede sesonger bak seg i UAE Team Emirates etter å ha levert godt for Astana fra 2012 til 2017. Nå får han en ny sjanse.

– Jeg er kjempefornøyd over å bli en del av Team Qhubeka ASSOS neste sesong og er veldig takknemlig overfor Douglas Ryder som har ønsket meg velkommen til hans lag. Da muligheten til å signere først kom, og etter å ha pratet med Douglas og andre i laget, så følte jeg med en gang at dette var et miljø jeg ønsket å være en del av, sier Fabio Aru i en pressemelding.

Laget som heter NTT Pro Cycling fram til nyttår gikk lenge mot nedleggelse, men ble reddet av den sveitsiske sportsklesprodusenten ASSOS. Etter at økonomien var på plass begynte jakten på ledige ryttere. I Fabio Aru håper de å få fram hans gamle Grand Tour-takter.

– Jeg gleder meg til å ha Fabio som en del av laget. Å ha en rytter som har vunnet vueltaen, blitt nummer fem i Tour de France og stått to ganger på podiet i giroen betyr mye for lagets utvikling i jakten på å vinne på den største scenen, og for å inspirere og å skape muligheter, sier lagsjef Douglas Ryder.

Så er spørsmålet om Fabio Aru fremdeles kan klare å vinne på den største scenen. Italieneren slo gjennom i 2014 med 3. plass i Giro d’Italia og 5. plass i Vuelta a España. Oppturen fortsatte i 2015 som ble hans beste sesong. 2. plass i Giro d’Italia og seier i Vuelta a España.

Også i 2017 var Fabio Aru i verdenstoppen med etappeseier, etapper i gul trøye og 5. plass sammenlagt i Tour de France.

Så begynte nedturen. Tre og et halvt år senere er den 5. etappen av Tour de France 2017 fremdeles den forrige seieren til Fabio Aru. Få rittdager, skader, mentale knekker og kritikk fra alle hold. Det har ikke vært så lett for 30-åringen.

–De siste årene så har jeg ikke opplevd den suksessen jeg hadde håpet på og jeg vil bruke dette nye steget til å gå tilbake til de gamle enkle grepene som ga meg resultater. Jeg vet jeg er kapabel til å igjen oppnå liknende suksess, konstaterer Aru.

– På dette punktet i karrieren så er Team Qhubeka ASSOS det perfekte stedet for meg så jeg er veldig takknemlig for denne muligheten de nå gir meg der jeg kan bidra til lagets arv og til å bygge videre på det fantastiske arbeidet de har gjort tidligere.

Flere nye navn inn

Budsjettet til Team Qhubeka ASSOS rapporteres å være så lavt som 8 millioner euro. Når finansieringen kom såpass sent er det også ikke bare bare å skulle sette sammen en stall.

Tidligere har Giacomo Nizzolo forlenget kontrakten og dermed sikret laget en viktig brikke i spurtene. Med Fabio Aru er i hvert fall en drøm om Grand Tour-prestasjoner også på plass. Legger man til at Domenico Pozzovivo også har kontrakt i 2021 så har Team Qhubeka ASSOS to brukbare kapteiner i Nizzolo og Pozzovivo samt Aru som en joker om han finner seg selv igjen.

Simon Clarke, Kilian Frankiny og Dimitri Claeys ble bekreftet for en drøy uke siden mens flere andre ryttere har signert etter det.

Sean Bennett, Lukasz Wisniowski, Karel Vacek, Emil Vinjebo, Connor Brown og Harry Tanfield har også blitt bekreftet klare de siste dagene.

Foreløpig teller 2021-stallen nå 18 mann, men Team Qhubeka ASSOS bekrefter at flere signeringer vil bli offentliggjort i løpet av de neste dagene.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse