EUROPAMESTEREN ER MED: Giacomo Nizzolo forlenger med NTT Pro Cycling, som neste år heter Qhubeka ASSOS. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Qhubeka ASSOS bygger stallen inn mot 2021

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.11.20 14:00

Del på    

Beholder europamesteren og signerer tre nye ryttere.

(procycling.no): Fredag offentliggjorde NTT Pro Cycling at laget har sikret finansiering for 2021-sesongen. Sportsklesprodusenten ASSOS tropper inn som ny hovedsponsor av Douglas Ryders lag.

Men mens framtiden har vært usikker har laget lekket store profiler. Edvald Boasson Hagen har signert for Total Direct Energie, mens også Rasmus Fossum Tiller (Uno-X), Roman Kreuziger (Gazprom RusVelo), Michael Valgren (EF Pro Cycling), Louis Meintjes (Circus-Wanty Gobert), Ryan Gibbons (UAE Team Emirates), Ben King (Rally Cycling), Ben O’Connor (AG2R La Mondiale), Amanuel Ghebreigzabhier (Trek-Segafredo), Samuele Battistella (Astana), Matteo Sobrero (Astana) og Stefan De Bod (Astana) har forsvunnet ut.

Med ny finansiell støtte på plass kan laget begynne arbeidet på å stable sammen en 2021-stall.

En viktig ny kontrakt ble forlenget og offentliggjort på mandag. Giacomo Nizzolo er med videre. Italieneren har tatt 3 av lagets 8 seirer i år og samtidig tatt med seg europamestertittelen og trøya tilbake til laget.

Team Qhubeka ASSOS har dermed klart å beholde sin beste spurter til 2021-sesongen. Kontrakten er kun på ett år.

Tre nye inn i stallen

En annen italienere, Domenico Pozzovivo, hadde allerede kontrakt ut 2021 så dermed har det sørafrikanske laget også et sammenlagtemne på Grand Tour-nivå.

Bak de to er det dog tynt. Det er behov for nye signeringer.

Tre mann ble offentliggjort tirsdag morgen. Alle tre har signert avtaler som strekker seg ut 2021.

Den største av de tre er Simon Clarke som tar turen fra EF Pro Cycling. Gjennom 11 år som proff har australieren bygget seg opp et hav av rutine. Foruten å være en dyktig road captain er han også kapabel til å kjøre inn egne resultater. To etappeseirer har den vordende Qhubeka ASSOS-rytteren samt en klatretrøye fra Vuelta a España. Triumf i Royal Bernard Drome Classic tok han i vår mens han i fjor tok andreplass i Amstel Gold Race.

Belgiske Dimitri Clayes er den andre signeringen. Cofidis-rytteren vil bli viktig for Qhubeka ASSOS i klassikerne og i arbeidet for spurtambisjonene til Nizzolo og Max Walscheid. Selv imponerte 33-åringen i høst med 6. plass i Flandern rundt som er hans aller beste resultat i et monument.

Kilian Frankiny (Groupama-FDJ) er den yngste av de tre nyervervelsene. 26-åringen fra Sveits markerte seg i brudd i Giro d’Italia ved flere anledninger og var topp 5 på to etapper. Som en solid klatrer kan han fort bli en viktig brikke for Pozzovivo. Frankiny var 21. mann i Giro d’Italia 2019 og 18. mann i Sveits rundt samme sesong.

Foreløpig har Team Qhubeka ASSOS ti mann på kontrakt i 2021, inkludert de tre nye.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse