Prøv Procycling Pluss idag

LEVER VIDERE: NTT Pro Cycling blir hetende Team Qhubeka ASSOS i 2021. FOTO: NTT Pro Cycling via Twitter.

NTT Pro Cycling blir Team Qhubeka ASSOS

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.11.20 12:13

Del på    

Ny sponsor på plass for Douglas Ryders lag.

(procycling.no): Fremtiden har lenge vært usikker for NTT Pro Cycling, men fredag morgen offetnliggjorde laget at de har funnet en ny hovedsponsor før 2021-sesongen.

Laget blir neste år hetende Team Qhubeka ASSOS.

Den sveitsiske produsenten av sykkelklær, Assos, er selskapet som stepper inn som navnesponsor for å redde den videre satsningen til Douglas Ryders prosjekt.

Den veldedige organisasjonen Qhubeka, som fokuserer på å bedre menneskers liv gjennom sykler, er dermed også tilbake i lagets navn for første gang siden 2015.

– Jeg er veldig glad for å ha fått støtte fra noen utrolige folk og partnere, inkludert sveitsiske ASSOS som har tatt steget som hovedsponsor. For å gjenskape laget som Team Qhubeka ASSOS vil vi strebe etter å ha et mål og å prestere på høyt nivå som lag. De siste ukene har vi sett en utrolig støtte fra fansen har vært utrolig. Jeg er glad for at vi kan fortsette å skape håp og muligheter gjennom laget vårt og med Qhubkea-organisasjonen, sier lagsjef Douglas Ryder om fremtiden.

Tynn stall

Flere rapporter går på at det samlede budsjettet til det vordende Team Qhubeka ASSOS skal være av det beskjedne slaget til WorldTour-lag å være.

I skrivende stund har følgende rytter allerede forlatt laget: Edvald Boasson Hagen (Total Direct Energie), Rasmus Fossum Tiller (Uno-X), Roman Kreuziger (Gazprom RusVelo), Michael Valgren (EF Pro Cycling), Louis Meintjes (Circus-Wanty Gobert), Ryan Gibbons (UAE Team Emirates), Ben King (Rally Cycling), Ben O’Connor (AG2R La Mondiale), Amanuel Ghebreigzabhier (Trek-Segafredo), Samuele Battistella (Astana), Matteo Sobrero (Astana) og Stefan De Bod (Astana).

Dylan Sunderland, Andreas Stokbro, Michael Gogl, Max Walscheid, Victor Campenaerts og Domenico Pozzovivo er foreløpig de eneste rytterne som har bindende kontrakt for 2021.

De tre sørafrikanerne Jay Robert Thomson, Reinardt Janse van Rensburg og Nic Dlamini samt spanske Carlos Barbero ser ut til å bli værende ifølge Cyclingnews.

Aktuelle navn på vei inn er Simon Clarke (EF Pro Cycling) og Fabio Aru (UAE Team Emirates). Det har også gått rykter om at sistnevnte er i samtaler med Vini Zabù-Brado-KTM.

En av lagets bedre ryttere, europamester Giacomo Nizzolo, har enda ikke signert en kontrakt for 2021-sesongen. Også NTT-rytterne Enrico Gasparotto, Danilo Wyss, Benjamin Dyball, Gino Mäder, Michael Carbel og Shotaro Iribe er uten kontrakt i 2021.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse