INN I POLITIKKEN: I februar testet han positivt for EPO. Åtte månedere senere stiller Pantano til valg i Colombia. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Fra EPO-utestengelse til colombiansk politikk

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 27.10.19 10:11

Del på    

Jarlinson Pantano har funnet sin nye karriere.

(procycling.no): 15. april offentliggjorde UCI at Jarlinson Pantano var midlertidig suspendert. Årsaken var en positiv EPO-prøve tatt utenfor konkurranse 26. februar. EPO, eller erytropoietin, stimulerer produksjonen av røde blodceller i blodet.

Først to måneder senere uttalte colombianeren seg om saken.

– Jeg er litt roligere nå, men det er en ukomfortabel situasjon og livet mitt har endret seg veldig. Jeg forventet aldri at karrieren min skulle ende slik. Det har vært en veldig vanskelig prosess. Jeg er uskyldig, men jeg har ikke sagt noe offentlig fordi jeg måtte kjempe denne kampen, sa Pantano i juni.

Den tidligere Trek-Segafredo-rytteren har hele tiden hevdet at han er uskyldig. Men med sykkelen trygt plassert i boden måtte han finne noe nytt å gjøre.

Nå har hans karriere i colombiansk politikk startet.

Søndag 27. oktober er det lokalvalg i det sykkelgale landet. Pantano håper å bli valgt inn i et lokalt råd øst i hjembyen Cali. Her stiller 30-åringen til valg for El Partido de la Unidad (Foreningspartiet).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De viktigste punktene i Pantano sin valgplatform dreier seg om flere sykkelstier samt fysisk aktivitet og sport.

Pantano har allerede fått offentlig støtte fra en rekke aktrører i colombiansk idrett. Rigoberto Uran og Egan Bernal er begge blant utøverne som har støttet Pantano.

Se en av valgvideoene til den tidligere proffsyklisten her!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jarlinson Pantano (@jarlinsonpantano) on

Tagget med: , , , ,

Les også disse