Prøv Procycling Pluss idag

SISTE SYKKELRITT SOM PROFF: Jarlinson Pantano på den første etappen av Catalonia rundt. Det ble hans siste ritt for Trek-Segafredo. Foto: David Ramos/Getty Images

Pantano legger opp etter å ha testet positivt for EPO

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 12.06.19 13:12

Del på    

Colombianeren benekter fremdeles all skyld.

(procycling.no): 15. april offentliggjorde Trek-Segafredo at Jarlinson Pantano hadde avlagt en positiv dopingprøve for EPO. Kontrollen prøven stammer fra ble gjort utenfor konkurranse den 26. februar, og siden april har colombianeren vært vært midlertidig suspendert.

Nå sier Pantano selv at han legger opp som syklist. Han hevder fremdeles at han er uskyldig, men i intervju med LAFM sier 30-åringen at mangelen på oppløftende svar fra UCI om den pågående saken har fått ham til å avslutte karrièren.

– Jeg er litt roligere nå, men det er en ukomfortabel situasjon og livet mitt har endret seg veldig. Jeg forventet aldri at karrieren min skulle ende slik. Det har vært en veldig vanskelig prosess. Jeg er uskyldig, men jeg har ikke sagt noe offentlig fordi jeg måtte kjempe denne kampen, sier Pantano i intervjuet.

Den positive dopingprøven ble avlagt to dager etter at Pantano endte som 20. mann i Tour du Haut Var. Før resultatet kom rakk han å sykle Paris-Nice, og å starte Catalonia rundt. Han fullførte ikke den første etappen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det var ventet at Pantano ville be om undersøkelse også av B-prøven. Om den også slo ut positivt for EPO ville trolig en dom på fire år stått foran Cali-syklisten. Verken Pantano eller UCI har kommet med informasjon om statusen til B-prøven.

– Jeg har samvittigheten i behold. Det er ingen hemmelighet at jeg har hatt trøbbel med helsen i år. Jeg har oppdaget to virus i kroppen. Jeg vet ikke hvordan det havnet i kroppen min. Det er ting som ikke stemmer med kontrollen som var positiv. Jeg har hatt mer enn 60 kontroller av mitt biologiske pass, forteller Pantano til LAFM.

Pantano hadde sitt beste år i 2016, da han syklet for IAM Cycling. Han vant en etappe i Tour de France og en i Sveits rundt. Veien gikk videre til Trek-Segafredo, der han hadde kontrakt også for 2020.

– Jeg hadde en kontrakt på to år. Jeg trengte ikke å gjøre det, og jeg gjorde det aldri, fortsetter Pantano i sitt forsvar.

– Jeg har bestemt meg for å ikke fortsette kampen med UCI, fordi det koster mye å forsvare meg. Jeg har allerede mistet min posisjon i laget. Jeg har gjort mitt i sykkelsporten.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse