Astorga, Spania 20140926.

OPTIMISMEN TILBAKE: Lars Petter Nordhaug var gjennom noen nedturer i Belkin. I Team Sky satser han på å finne tilbake til storformen Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Enda mer profesjonelt i Team Sky nå

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 22.12.14 16:53

Del på    

Lars Petter Nordhaug om gjenforeningen.

(procycling.no): I forrige uke kom Nordhaug hjem fra første samling med Team Sky etter comebacket i det britiske storlaget.

I likhet med å komme hjem til Norge, føltes gjenforeningen med den gamle arbeidsgiveren som å være tilbake i noe kjent og trygt. 30-åringen fra Nøtterøy kan rapportere om en storartet tid på Mallorca med stjernemannskapet.

– Det var helt supert å være tilbake på samling med Sky. Det tok én time, og så følte jeg at jeg var godt inne i gjengen igjen. Jeg visste også hva jeg kom til, men i Sky er det kanskje et enda mer profesjonelt miljø nå enn da jeg syklet for dem sist, sier Nordhaug til procycling.no.

Noen nye ryttere er kommet inn siden da, og deler av støtteapparatet er også skiftet ut. Det har likevel ikke gått ut over kulturen i Sky, eller det grundige arbeidet som legges ned for at rytterne skal prestere best mulig.

Mot 2012-form
– Jeg er alltid motivert for å sykle ritt, men det kan godt være at jeg blir enda litt mer motivert av å komme til et slikt lag. Det var veldig hyggelig å være tilbake, understreker Nordhaug.

Han var også i sitt livs form som Sky-syklist i 2012. Den sesongen kapret han sterke plasseringer i Critérium International og Baskerland rundt, veltet fra en topplassering i Amstel Gold Race og vant Grand Prix Cycliste de Montréal.

Nå har han begynt på veien tilbake til de samme taktene. Vestfoldingens nye trener, Xabier Artetxe, har bidratt til at utgangspunktet før 2015 ser veldig lovende ut, kan sykkelproffen fortelle.

• Les mer: Nordhaug til Tøyenbadet etter møte med ny trener

Trolig blir Volta ao Algarve 18.-22. februar det første rittet for Nordhaug den kommende sesongen. Paris-Nice, Milano-Sanremo og Baskerland rundt kan bli programmet videre.

Tilpasses til Ardennene
Ellers blir det mest konsentrasjon rundt det å bygge konkurranseformen fram mot de største målene: Uka med ardennerklassikerne Amstel Gold Race, La Flèche Wallone og Liège-Bastogne-Liège.

– Det blir ikke så veldig store endringer i rittprogrammet fra i fjor. Jeg hadde et veldig bra program da. Hovedprioriteten i starten er å komme i form til klassikerne. Det er viktig å ikke presse for mye før jeg skal til Ardennene, sier Lars Petter Nordhaug til procycling.no.

Sportsdirektør Kurt Asle Arvesen er glad for å ha landsmannen tilbake i Sky-rekkene. Han har bekreftet både den lykkelige gjenforeningen og deler av vårplanen overfor procycling.no.

– Det er kjempebra med Lars Petter tilbake i rekkene. Han er en humørspreder, og en god, dedikert syklist. Han er topp å ha tilbake, og jeg har inntrykk av at han er fornøyd med returen selv, sier Arvesen.

– Han skal først og fremst være i form til Baskerland rundt og Ardenner-løpene. Det er hovedfokuset, så får vi se hva slags nivå han er på før vi planlegger resten av sesongen.

Tagget med: , , ,

Les også disse