KURT ASLE ARVESEN: Blir trolig å se i sportsdirektørbilen både i Italia- og Frankrike rundt. (Foto: Torgeir Strandberg)

Arvesen får heftig rittprogram

Torgeir Strandberg
Tips meg @torgeirstrandbe

Publisert 18.12.14 20:09

Del på    

Blir trolig sportsdirektør i både Tour de France og Giro d’Italia.

(procycling.no) – Jeg skal lede Tour Down Under, Volta ao Algarve, som jeg har sammen med Gabriel Rasch. Etter det har jeg noen av vårklassikerne: Het Nieuwsblad, Kurne-Brussel-Kurne, Driedaagse De Panne. Neste på programmet er Giro d’Italia og Sveits rundt. I tillegg så tror jeg kanskje Gabriel og jeg skal dele på å være sportsdirektør-to i Tour de France, men det er ikke helt klart ennå, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Han er i innspurten av samlingen med Team Sky på Mallorca før juleferien. Han har vært med i Sky-systemet siden oppstarten, først som rytter, siden som «race coach».

Men før 2015-sesongen har Arvesen nå blitt oppgradert fra «race coach» til sportsdirektør. Selv om det i praksis er et lite sprang, betyr det at han får mer tid til å konsentrere seg om rittene Sky-laget kjører.

– Det er ikke så stor forskjell. Jeg har steppet inn som sportsdirektør der var nødvendig tidligere, men nå blir det mer fokus på selve sportsdirektørjobben. Og det blir bra. Nå slipper jeg å tenke så mye på den treningsbiten og ha ansvar for å følge opp enkeltryttere, sier Arvesen.

– Bra Nordhaug-retur
Under Arvesens kommando har norske Lars Petter Nordhaug igjen mønstret på Sky-skuta, et lag han forlot i forkant av 2013-sesongen. Et gledelig gjensyn, ifølge Arvesen.

– Det er kjempebra med Lars Petter tilbake i rekkene. Han er en humørspreder, og en god, dedikert syklist. Han er topp å ha tilbake, og jeg har inntrykk av at han er fornøyd med returen selv, sier Arvesen.

Programmet til Nordhaug får trolig bare mindre forskjeller fra tidligere år. Ardenner-uken med Amstel Gold Race, Flèche Wallone og Liège-Bastogne-Liège blir hovedmålet.

– Han skal først og fremst være i form til Baskerland rundt og Ardenner-løpene. Det er hovedfokuset, så får vi se hva slags nivå han er på før vi planlegger resten av sesongen.

TV-stjerne
Kurt Asle Arvesen gjør også andre ting enn bare sykkelsporten på planen om dagen. Han er også deltaker på Tv 2-programmet, Dropped – Heltenes kamp.

Ifølge Romsdals budstikke skal de ti tidligere idrettsutøverne gjennom enorme prøvelser på farlige og avsidesliggende steder i villmarken på tre kontinenter. Én av ti er Arvesen.

– Det var utrolig artig opplevelse, nye plasser som jeg ikke har sett før. Mer kan jeg ikke si. Jeg har kontrakt på at jeg ikke kan si noe om hvordan det gikk, sier Arvesen, som likevel avslører at han fikk fint lite bruk for erfaringene fra sykkelfeltet.