<b>BASSENGET NESTE:</b> De siste dagene har Lars Petter Nordhaug hatt besøk av sin nye baskiske trener i Oslo. Svømming var en av mange ting som ble diskutert for å gjøre ham matchfit til 2015-sesongen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

BASSENGET NESTE: De siste dagene har Lars Petter Nordhaug hatt besøk av sin nye baskiske trener i Oslo. Svømming var en av mange ting som ble diskutert for å gjøre ham matchfit til 2015-sesongen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nordhaug til Tøyenbadet etter møte med ny trener

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.11.14 15:16

Del på    

Baskisk trener tar grep.

(procycling.no): De to siste dagene har Lars Petter Nordhaug og Xabier Artetxe planlagt treningsopplegget til Sky-rytteren i 2015-sesongen.

– Jeg har fått et veldig bra inntrykk av ham. Han var med meg opp på Olympiatoppen hvor vi har gått igjennom basistrening og styrke. Det er jo et poeng at det skal kobles opp mot den andre treningen jeg driver med, sier Nordhaug til procycling.no.

Restitusjon i svømmehallen

Når vi får fatt i ham er han faktisk på vei til Tøyenbadet for å gjøre unna en restitusjonsøkt.

– Det er Xabier som gjerne vil at jeg skal bruke litt tid i bassenget. I denne perioden er det fint å gjøre ting litt annerledes enn jeg pleier.

– Hva er din favoritt blant svømmegrenene?

– Ingen av dem, jeg svømmer som en murstein, gliser Nordhaug.

Spansk suksesstrener

Treningen tar han likevel på høyeste alvor.

Artetxe ankommer Sky etter to år i det spanske Movistar-laget. Før den tid hadde han et opphold i Caja Rural, og i starten av trenerkarrieren hadde han blant jobbet for amatørlaget Seguros Bilbao som fostret Gorka Izaguirre og Benat Intxausti.

Nordhaug hadde sterke resultatet da han var en del av Sky-systemet i 2012-sesongen.

Sitt livs form i 2012

Den gangen var det Bobby Julich han samarbeidet med.

Han ble nummer fire i Critérium International, seks i Baskerland rundt og veltet fra en mulig topplassering i Amstel Gold Race.

Nå gleder 30-åringen seg til å bli en del av Sky-regimet igjen.

– Det ikke går ikke på om man kjører fem eller åtte intervaller. Det dreier seg mer om hvordan man jobber med lederne og planlegger sesongen.

– Hva vet du om 2015-sesongen din per nå?

– Jeg får vite mer om programmet mitt under en samling på Mallorca. Jeg har fokus mot Ardennene og på å få en fin oppkjøring dit. Sesongstarten regner jeg med blir i midten av februar eller i starten av mars. Det blir nok på Mallorca, Murcia, Almeria eller Haut Var.

Tagget med: , , ,

Les også disse