Prøv Procycling Pluss idag

KASTET UT: Odd Christian Eiking fikk ikke fullføre Vuelta a España. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Eiking: – Det er det mest sjokkerende jeg har vært med på

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.09.17 19:15

Del på    

22-åringen tror FDJ ville statuere et eksempel da de kastet han ut av Vuelta a España.

(procycling.no): Like før den siste etappen av Vuelta a España startet offentliggjorde FDJ at de hadde besluttet å sende Odd Christian Eiking hjem. Nordmannen ble kastet ut av rittet etter det det franske laget da beskrev som «upassende oppførsel». Mandag kommenterte 22-åringen selv saken overfor TV 2.

– Jeg var ute og tok to øl. Det har jeg vitner på. Det falt ikke i god jord hos lagledelsen. Jeg har ikke kontrakt med FDJ neste år. Hvis jeg hadde hatt kontrakt så hadde jeg ikke blitt kastet ut, sier Eiking til TV-kanalen.

Askøyværingen var ikke den eneste FDJ-rytteren som var ute kvelden før den avsluttende etappen til Madrid.

– Jeg var ute med min svenske lagkamerat, Tobias Ludvigsson, og flere andre fra feltet. Vi tok par øl på en bar etter å først ha spist middag og drukket litt vin med laget og støtteapparatet. Jeg var ikke i seng klokken elleve, for å si det sånn, men det var ikke veldig sent, beretter vestlendingen.

Kun kort tid før den avsluttende etappen startet fikk Eiking beskjeden om at han var kastet ut.

– Det er det mest sjokkerende jeg har vært med på i hele mitt liv. I mitt hode er dette en liten filleting som tusen andre har gjort før meg. Jeg tror dette er et resultat av flere ting. Det har også vært andre disiplinærsaker i laget den siste tiden, og jeg tror de benyttet anledningen til å statuere et eksempel. I tillegg har jeg har balansert på en tynn line i FDJ den siste tiden, sier Eiking, som har syklet for det franske laget siden starten av 2016.

Til tross for at Eiking ikke var den eneste FDJ-rytteren som hadde tatt en tur ut, var det kun nordmannen som ble straffet. Svenske Tobias Ludvigsson fikk fullføre den siste etappen.

– Han fikk ikke høre noen ting, og syklet den siste etappen, ytrer hans norske lagkamerat.

VM-plassen ikke i fare

Da Eiking røk ut av vueltaen spekulerte flere at også plassen på det norske landslaget i Bergen kunne ryke. Stig Kristiansen kan dog berolige 22-åringen fra Askøy.

– Det Odd Christian har gjort er galt i forhold til lagreglene. Det er det ingen diskusjon om, men jeg anser ikke dette som graverende. Vi har spurt FDJ om en offisiell forklaring fra dem. Jeg synes det blir litt ille. Odd Christian er den skadelidende parten her, og han får ikke lov til å uttale seg. Samtidig skaper det mye støy for oss foran VM på hjemmebane. Odd Christian føler seg dårlig behandlet og har kjørt sitt siste løp for FDJ. Da er det bedre at han får fortelle hva som har hendt, sier landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no.

– Har du snakket med Odd Christian, og hva slags forklaring ga ham til deg?

– Jeg har snakket med ham tre ganger i dag. Det han forteller er at han tok et par øl sammen med noen lagkompiser og halve feltet. Det er ikke helt unaturlig mot slutten av en lang tour, men samtidig har man selvsagt interne regler å følge. Jeg synes ikke to øl rimer med en ekskludering. Jeg har snakket med lagkamerater av Odd Christian og ryttere fra andre lag, og de bekrefter at det er to øl det dreier seg om.

FDJ-sjefen hevder Eiking var full

Marc Madiot, lagsjefen til FDJ, har et annet syn på saken. Franskmannen hevder Eiking var full morgenen før Madrid-etappen.

– Hvis det bare var to øl, så hadde han ikke vært full på morgenen, sier Madiot til Aftenposten.

Til tross for utkastelsen fra vueltaen er det ikke helt sikkert at klatringen opp Angliru ble Eiking sin siste opptreden i FDJ-fargene.

– Det er mulig han sykler flere ritt. Men det er ikke mange ritt igjen av sesongen, ytrer Madiot.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse