SKIFTER LAG: Eiking er klar for belgiske Wanty-Groupe Gobert. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

KASTET UT: Odd Christian Eiking kastes ut av vueltaen av FDJ. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Eiking kastet ut av Vuelta a España

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.09.17 17:16

Del på    

«Upassende oppførsel» på rittets nest siste dag er årsaken.

(procycling.no): FDJ kaster Odd Christian Eiking ut av Vuelta a España. Det skriver de på Twitter like før starten av den siste etappen av treukersrittet.

– På grunn av upassende oppførsel dagen før den siste etappen av vueltaen, vil ikke Odd Christian Eiking starte i dag, skriver det franske laget på Twitter.

Eiking gjorde lørdag en solid etappe til Angliru lørdag, og ble nummer 29. Nordmannen har vist stigende form i løpet av rittet, og det vites ikke hva som ligger bak utestengelsen.

– Laget vil ikke kommentere saken ytterligere enn det faktum at oppførselen til en profesjonell idrettsutøver må være eksemplarisk til enhver tid.

Dette er Eikings siste høst i FDJ-laget, og det har vært klart at samarbeidet ikke alltid har vært rosenrødt. Neste år sykler askøyværingen for Wanty-Group Goubert. Om to uker skal også Eiking sykle VM på hjemmebane i de norske landslagsfargene.

Odd Christian Eiking videreformidler lagets budskap i en SMS til Bergens Tidende.

– Alt jeg kan si er at verken jeg eller laget vil komme med noen ytterligere kommentarer rundt denne saken, skriver Eiking.

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse