Prøv Procycling Pluss idag

NUMMER TO: Rohan Dennis har vunnet VM to år på rad, men har ikke vunnet det australske mesterskapet siden 2018. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Dennis nummer to for andre år på rad: – Slått av en bedre rytter

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.01.20 15:30

Del på    

Verdensmesteren klarte ikke å ta tilbake den nasjonale tempotronen i Australia.

(procycling.no): Det australske tempomesterskapet ble kjørt onsdag, og på forhånd var Rohan Dennis (Team Ineos) den store favoritten til å være raskest på de 37,5 kilometerne i Buninyong.

29-åringen vant tre år på rad fra 2016-2018, men etter å ha tatt sitt første individuelle VM-gull i Innsbruck høsten 2018, ble han overraskende slått av Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) i fjorårets nasjonale tempomesterskap.

2019 ble et turbulent år for Dennis, som toppet seg da han uten forvarsel brøt Tour de France på den tolvte etappen. Kontrakten hans med Bahrain-Merida ble også terminert i forkant av VM, hvor Dennis forsvarte VM-gullet sitt på glimrende vis og vant med over minuttet ned til Remco Evenepoel.

Luke Durbridge endte da på 13. plass, tre minutter bak.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Onsdag var Durbridge igjen i utfordrerrollen. Ifølge Cyclingtips.com skilte det under et tredel av et sekund etter én av to runder i Buninyong, men på den siste runden var Durbridge den beste. I mål var han 17,5 sekund foran Dennis. Bronsemedaljen gikk til Chris Harper (Jumbo-Visma), 1:52 bak Durbridge. 

Håper på OL-plass

Dermed kunne Durbridge juble for sitt andre strakte tempo-gull og det fjerde totalt etter at han også vant i 2012 og 2013.

– Jeg visste at det var likt halvveis, så jeg visste at om jeg ikke sprakk, så ville det bli jevnt til slutt. Jeg visste at jeg hadde ham etter vendingen (på den siste runden). Jeg hadde tatt litt tid på ham og hadde åtte-ti sekunder, og etter det gikk det fint, sier Durbridge til Cyclingtips.

Australia har to plasser til sommerens OL-tempo, og Durbridge håper nå at en prestasjon som denne kan være med på å gi ham en plass. Rytterne som kjører tempoen må også være en del av laget på fellesstarten, hvor Australia har totalt fire plasser. 

– Rohan er verdensmester og vi har to OL-plasser. Jeg ønsker virkelig å se at Australia kan respektere de to plassene, fordi jeg mener både Rohan og jeg fortjener dem, sier Durbridge.

BEHOLDER MESTERSKAPSTRØYA: Luke Durbridge skal også i 2020 kjøre rundt som australsk mester på tempo. Her fra Tour of Britain i fjor høst. Foto: Stephen Pond/Getty Images

Dennis selv tok andreplassen på en god måte.

– Jeg gjorde alt jeg planla at jeg skulle gjøre. Jeg holdt den watten jeg visste jeg kunne, og til slutt ble jeg bare slått av en bedre rytter. Durbo var bare i strålende form. For å være ærlig, så tror jeg at han med denne kjøringen ville vært minst – minst – topp fem i VM i Yorkshire. Dette gjorde mer vondt enn Yorkshire, for å være ærlig, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tenåring overrasket i dameklassen

Blant damene var Grace Brown (Mitchelton-Scott) den regjerende mesteren, etter at hun vant med over halvannet minutt ned til nærmeste konkurrent i fjor.

Den gang var det førsteårssenioren Sarah Gigante som vant fellesstarten, og etter et år i den australske mestertrøya i fellesstartene, sikret hun seg onsdag at hun i 2020 får sykle i den australske mestertrøya på tempo.

Med en råsterk avslutning vant Team Tibco-rytteren ni sekunder foran Brown, mens Emily Herfoss tok bronsen sekundet bak. 

– Jeg kan ikke tro at jeg akkurat klarte å vinne tempoen i eliteklassen. Jeg tror ikke jeg har slått noen av damene som ble topp fem i en tempo tidligere, og sannsynligvis har jeg bare slått dem én gang tidligere i et ritt, i fjorårets nasjonale mesterskap (på fellesstarten), sier Gigante.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse