KAMPEN MOT KILOENE: Rohan Dennis fryktet spiseforstyrrelser. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Dennis fryktet spiseforstyrrelser

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 7.01.20 19:34

Del på    

Tempoverdensmesteren legger bort grand tour-ambisjonene.

(procycling.no): Rohan Dennis sier at han forrige sesong sto i fare for å utvikle spiseforstyrrelser mens han forsøkte å hevde seg som etappe- og grand tour-rytter.

Den tidligere banerytteren og tempospesialisten Dennis har i flere sesonger hatt ambisjoner om kjempe i toppen i de største etapperittene. I et intervju med den australske avisen Adelaide Advertiser sier 29-åringen at grand tour-planene er lagt på is idet OL settes i fokus i 2020.

– Jeg tenkte i fjor at å bli en grand tour-rytter var noe jeg hadde fysikken og evnene til. Men helt ærlig vet jeg ikke om jeg vil ta den veien. Jeg begynte å spise og ikke å spise, og sto i fare for å få komplekser eller forstyrrelser.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det utviklet seg til at jeg la på meg etter en øl og fikk skyldfølelse etterpå, og droppet maten på trening neste dag, slik at jeg ikke fikk trent skikkelig. Det ble ikke noen god økt, lite mat og gikk sukkertom. Så fikk man følelsen av å være dårlig, tristhet og fortsette i samme spor.

VM-gull

Dennis havnet på kant med lagledelsen i Bahrain-Merida, en konflikt som toppet seg under Tour de France da Dennis reiste hjem fra rittet uten forvarsel. Kontrakten med laget fra Midtøsten ble senere terminert og en ny avtale tegnet med det britiske laget Team Ineos.

En vanskelig sesong fikk tilsynelatende en positiv avslutning da Dennis tok et imponerende VM-gull på tempo i Yorkshire, men alt var ikke bare fryd og gammen i oppkjøringen til mesterskapet.

– Like før VM var jeg nedi 68 kg, men det var på grunn av stress, jeg spiste mellom 100 og 300 gram sjokolade hver eneste natt i tillegg til annen mat.

– Jeg endte opp med å måtte bruke kreatin og veie proteinpulver for å komme tilbake til tempovekta, som er 70-71 kg. Med den vekten er jeg fortsatt tynn, men tenker ikke at jeg er for tynn når jeg ser meg i speilet, som jeg gjorde før VM.

Fokus på OL

Dennis vil sesongdebutere på hjemmebane med Santos Tour Down Under senere denne måneden. Tempoene i Giro d’Italia er også et mål i første del av sesongen, før fokus rettes mot tempoen i OL. På høsten vil Dennis sikte mot å kapre seg et tredje, strake tempogull når VM går av stabelen i Martigny.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Grand tour-ambisjoner var aldri et tema i et OL-år som 2020, men Dennis går også langt i å antyde at å kjempe i toppen av treukersritt aldri kommer til å bli en prioritet.

– Jeg er ikke en som er naturlig tynn. Jeg er heller ikke noen stor fyr, men jeg legger på meg ganske kjapt og blir fortere stor sammenliknet med typer som Egan Bernal og de rene klatrerne. Jeg vet ikke om stresset ved å prøve å matche de er verdt det. Jeg er mer komfortabel med å ha et liv etter syklingen og å være best i verden i noe annet.

Tagget med: ,

Les også disse