MED I KAMPEN: Rohan Dennis, her loset av Dylan Van Baarle på den tredje etappen av Tour Down Under. (Photo by Daniel Kalisz/Getty Images)

Dennis tror Porte mister ledertrøya før Willunga Hill

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.01.20 18:50

Del på    

I den ikoniske Tour Down Under-bakken blir det derimot en real fight, spår tempospesialisten.

(procycling.no): Richie Porte (Trek-Segafredo) vant på Paracombe for andre gang på rad da han i dag tidlig norsk tid rykket fra konkurrentene og kunne strekke hendene i været fem sekunder foran Robert Power (Sunweb).

I gruppen som kom fem sekunder bak, satt blant andre fjorårsvinner Daryl Impey (Michelton-Scott) og tempoverdensmester Rohan Dennis (Ineos). Sistnevnte hyller seierherren for prestasjonen, men tror ikke det er uoppnåelig å slå ham i sammendraget likevel.

– Det var klassisk Richie i Tour Down Under. Vi klarte å kjøre innpå ham på slutten, men rykket hans på denne tiden av året er imponerende. Vi var på hjulet hans men han bare fortsatte og fortsatte, sier Dennis til cyclingnews.com. 

– Vi tok ham nesten igjen på målstreken. Det gir selvtillit før Willunga Hill.

Fredag venter en etappe som trolig ender i en spurt, før det lørdag er en mer kupert etappe. Avslutningen er riktignok flat, men etappen til Victor Harber er mer åpen. Søndag avsluttes det hele opp Willunga Hill.

Porte klatret inn i ledertrøya

– Blir en kamp om bonussekunder

Følgende analyse kommer Dennis med om det som venter på de neste etappene:

– Richie og Trek-Segafredo må kontrollere rittet nå. Jeg var nummer fire og Daryl var seks, vi var bare noen få sekunder bak ham. Jeg tror Richie kommer til å miste trøya før Willunga Hill, og at det da blir en kamp om bonussekunder. Med avslutningene som venter, tror jeg vinden kan bli en stor faktor og at det fortsatt er åpent om ledertrøya. Impey vil uten tvil prøve seg på bonussekundene, og så vil det bli en skikkelig kamp på Willunga som vanlig. 

Underveis på etappen følte ikke Ineos-rytteren seg særlig pigg. Da var det godt at utfallet ikke ble verre enn det ble.

– Jeg følte meg ikke så bra i dag, så jeg tok et steg tilbake og prøvde å bruke så lite energi som mulig, og så gi alt på klatringen og ta hvert pedaltråkk som det kom. Jeg måtte virkelig jobbe med tankene mine, og jeg måtte bare spare krefter der jeg kunne. Men det var en hard dag, og resultatet er en selvtillitsboost før Willunga.

Boras kaptein veltet for andre dag på rad – ute av sammendraget

Jay McCarthy har ved flere anledninger vist seg frem i Tour Down Under. Det hadde han ambisjoner om også i år, men slik vil det seg ikke for Bora-Hansgrohe-rytteren.

Onsdag var han innblandet i velten like før mål, og torsdag gikk det skeis igjen.

Med omlag ti kilometer igjen gikk han i en kraftig velt.

– Jeg veltet ganske kraftig. Jeg krysset mållinjen mange minutter bak sammen med Erik Baska. Jeg har mange sår og mistet mye hud og kommer til å ta en vurdering på hotellet senere i dag. 

Bora har kjørt for ham både på etappe to og etappe tre, men nå er det tyske storlaget ute av sammenlagtkampen. Nå må de fokusere på spurtene med Erik Baska og Martin Laas.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse