STO AV: For øyeblikket vet ingen hvorfor Rohan Dennis plutselig sto av Tour de France midtveis på den 12. etappe. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Full forvirring rundt Dennis sin Tour-exit

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.07.19 20:07

Del på    

Nektet å snakke med laget.

(procycling.no): Etter å ha vært med i den innledende kampen om å komme med i bruddet, sto Rohan Dennis plutselig av i langesonen i Cierp-Gaud etter 116 kilometer av den 12. etappen.

Bahrain-Merida postet umiddelbart en oppdatering på sin Twitter-konto, hvor de virket undrende til hvorfor australieren hadde stått av rittet.

– Vår prioritet er rytterens beste, så vi vil innlede en umiddelbar undersøkelse, men vil ikke kommentere ytterligere før vi har etablert hva som har skjedd med [Rohan Dennis]. I mellomtiden fortsetter vi å støtte våre ryttere som er midt i etappen.

Sportsdirektør i laget, Gorazd Stangelj, forteller at de ringte bilen Dennis satte seg inn i, for å snakke med ham, men ble da avvist av 29-åringen.

– Han sa han ikke ville prate akkurat da.

ANNONSE: Følg Tour de France på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Ikke grunnet hans fysiske tilstand

Cyclingnews.com skriver at fransk TV rapporterer om en diskusjon mellom Dennis og følgebilen, før han stoppet, gikk av sykkelen og satte seg i bilen.

Det har vært lenge vært spekulert i at den regjerende tempoverdensmesteren er misfornøyd med utstyret laget sykler på, men Stangelj svarte at han ikke har noe kjennskap til det.

– Vi er også forvirret. La oss si jeg er skuffet over hva som skjedde med Rohan i dag, fordi vi forventet en stor innsats fra ham i morgen. Det var hans avgjørelse å stoppe i langesonen. Vi forsøkte å snakke med ham. Vi stoppet med bilen og forsøkte å finne en løsning, finne ut av hva som skjedde, men han sa han ikke ville snakke og forlot rittet.

(artikkelen fortsetter under)

Syk Grøndahl Jansen: – Hadde foretrukket seks timer på sofaen

Han forteller også at Dennis ikke sto av grunnet helsemessig årsaker, og mener at han burde kunne prestere i touren.

– Det har definitivt ikke noe med hans fysiske tilstand å gjøre.

Etter å ha ankommet målbyen Bagnères-de-Bigorre i bil gikk han i bussen sammen med sin agent Andrew McQuaid, før han etter hvert forlot stedet uten å gi noen ytterligere kommentar til pressen.

– Han er en spesiell fyr, akkurat som alle mestere er. Han er virkelig 100 prosent [innstilt] når han ønsker å oppnå noe, og det er vanskelig å tilfredstille alle i hvert eneste øyeblikk, sier Stangelj.

Dennis’ exit fra rittet kommer dagen foran favorittøvelsen, da en 27,2 kilometer lang tempoetappe venter i Pau fredag. <

ANNONSE: Følg Tour de France på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Twitter raste mot Simon Yates – som likevel spurtet inn seier

Tagget med: , ,

Les også disse